Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

directe!cat arriba a un acord amb l’ACN per tal d’oferir els continguts de l’agència a Internet

Des d’avui directe!cat ofereix els continguts de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) a tots els seus usuaris. Els nostres lectors passen a disposar de l’última hora als Països Catalans a través d’una barra horitzontal, i també tindran la possibilitat de consultar les últimes notícies que ha generat l’agència classificades per secció o accessibles a través de sindicació RSS.

Redacció
Redacció 19/06/2007

El diari digital directe!cat ha arribat a un acord amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN) per tal de fer servir la interfície digital del diari com a frontal visible de l’ACN. D’aquesta manera, l’agència espera poder acostar-se una mica més al sector de la premsa digital catalana, que augmenta el nombre de mitjans any rere any, mentre que directe!cat gaudirà d’un servei de notícies públic a temps real accessible des del web www.directe.cat/acn

Amb aquest acord, directe!cat permetrà visualitzar els darrers titulars des de qualsevol secció del diari a través d’un ticker horitzontal: un panell on van apareixent les darreres notícies en scroll, de manera que sigui el moment del dia que sigui, sempre apareixerà la darrera hora informativa a directe!cat a través de les notes de l’ACN.

A més, el servei comptarà amb un servei de subscripció a través d’RSS, tant a nivell general com a nivell temàtic, ja que les notícies es filtraran per diferents categories: política, internacional, cultura, societat, economia, esports i agricultura.

El director de directe!cat, Joan Camp, ha declarat que ‘amb aquest acord som capaços d’unir sinergies i aconseguir beneficis per a les dues bandes, ja que fins ara no hi havia cap gran diari digital en català que usés els serveis de l’agència, i precisament per aquest motiu, l’agència necessitava un aliat a la xarxa per tal de poder presentar els seus serveis‘. D’altra banda, ha afegit que ‘d’aquesta manera, directe!cat s’aprofita de tenir un aliat de la dimensió de l’ACN, que permetrà que tots els nostres lectors puguin gaudir de totes les notícies del nostre àmbit i l’actualitat global en clau catalana, de manera totalment fàcil, ràpida, de qualitat i sobretot a temps real, perquè ja sabem que a Internet, la immediatesa és una de les qualitats més ben valorades‘.

L’ACN és una de les primeres agències de notícies digitals creades a Europa i opera des de l’any 1999. És pionera en l’ús de les tecnologies de la informació, el teletreball i l’organització descentralitzada aplicats a un entorn periodístic virtual. L’ACN utilitza una tecnologia pròpia, potent i moderna, que permet oferir un servei extremadament competitiu als abonats. La producció informativa es presenta en formats de text, àudio, fotografies i vídeo digitals incorporables tant a mitjans tradicionals com a plataformes de continguts lligades a l’actualitat, com Internet, telefonia mòbil, PDA o la TDT. L’agència fa visible als mitjans de comunicació generalistes i al món la realitat local i comarcal i acosta, als mitjans locals i comarcals, la informació d’àmbits que no els són propers però que els afecten directament des de l’actualitat política, social, econòmica o cultural.

directe!cat és un diari digital aparegut el passat mes d’abril, però que compta amb la gestió d’un equip de professionals amb prop de 10 anys a la xarxa digital catalana a través d’altres projectes d’envergadura com Racó Català o Blocat entre d’altres. La sortida d’aquest diari digital ha calat de seguida en el públic català, i s’ha fet un forat, gràcies sobretot a la xarxa privada de blocs indirecte!cat, on 30 personalitats diferents donen la seva opinió cada dia.