Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Diputats francesos s’emmirallen en Catalunya per prohibir la tortura de braus

Diversos diputats francesos volen seguir l’exemple de Catalunya en la prohibició de les corrides de braus. Més d’una cinquantena de diputats de l’Assemblea francesa han unit forces per aconseguir que es prohibeixin les festes taurines franceses. La diputada francesa d’Unió per un Moviment Popular (UMP) Muriel Marland-Militello, és la cap visible d’aquesta iniciativa que ja es va voler fer entrar a l’agenda de la cambra l’any 2004 i el 2007. La política francesa ha mostrat la seva ‘alegria’ que a Catalunya ‘hi hagi polítics coratjosos que vulguin acabar amb aquest deshonor’.

Redacció
Redacció 27/07/2010

Diputats francesos s’emmirallen en Catalunya per prohibir les corrides de braus. 24 hores abans que el Parlament voti sobre la prohibició de la festa taurina a Catalunya, l’Assemblea francesa ha unit forces per aconseguir que es prohibeixin les festes taurines a França. Encapçalats per la diputada d’Unió per un Moviment Popular (UMP) Muriel Marland-Militello,aquesta iniciativa torna a prendre força després dels intents dels anys 2004 i 2007 de dur el debat a la cambra francesa. La iniciativa actual conta amb el suport de UMP i també de les formacions d’esquerra, que veuen en Catalunya un model a seguir.

‘Polítics coratjosos’ a Catalunya segons Marland-Militello

Marland-Militello ha mostrat la seva ‘alegria’ que a Catalunya ‘hi hagi polítics coratjosos que vulguin acabar amb aquest deshonor’. La diputada per la circumscripció d’Alps Marítims i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Niça, és una ferma defensora dels animals.

La tradició de les corrides de braus es manté viva al sud del país i gaudeix d’una excepció en el Codi Penal que l’Assemblea mai ha volgut entrar a debatre. Els combats de galls també formen part d’aquesta excepció.