Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Diputats europeus demanen que el 21-D se celebri lliure ”d’interferències indegudes” del gobierno

ACN | Un centenar de diputats de diversos països europeus han demanat que les eleccions d'aquest dijous se celebrin “de forma democràtica i lliure d'interferències indegudes del govern espanyol” i que cessi l'”ús excessiu de la força”. 

Redacció
Redacció 20/12/2017
Els diputats també han reclamat la posada en llibertat dels consellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Jordi Cuixart. Tanmateix, insten el govern espanyol a “participar en un diàleg polític amb el govern de Catalunya elegit pels catalans”.
 
Els diputats han subscrit el manifest 'Crida europea per la democràcia a Catalunya', promogut pels dos diputats danesos Magni Arge i Nikolak Villumsen. En el text, els membres dels parlaments europeus expressen la seva “més profunda preocupació per la situació actual a Catalunya”.
 
Quinze dies abans del referèndum de l'1-O, set diputats de partits danesos i de diferents grups polítics ja van instar el govern espanyol a jugar un “paper constructiu” i reclamen al president de Mariano Rajoy que dialogués “de forma immediata” amb les autoritats catalanes. 
 
Els parlamentaris van enviar la carta al congrés espanyol, el govern de Rajoy, el parlament i el govern de Catalunya i el parlament i el govern de Dinamarca.