Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tothom a 80 km/h

S’ha acabat allò d’anar a 120 si estem en una via ràpida situada a la zona 1 de l’àrea metropolitana de Barcelona. A partir d’ara només estarà permès circular a 80 km/h. Aquest pla s’aprovarà avui des del govern català. El pla està enfocat bàsicament a reduir la contaminació que provoquen les grans quantitats de cotxes que circulen per l’àrea metropolitana.

Redacció
Redacció 10/07/2007

Avui, aquest matí, s’aprovarà el pla que limitarà la velocitat de tot vehicle a 80 quilòmetres per hora en tota la zona de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El Govern, aprovant aquest pla, contràriament al que un pugui pensar, està enfocat bàsicament a reduir la contaminació que provoquen les grans quantitats de cotxes que entren i surten en els desplaçaments pendulars típics dels dies feiners. La reducció de la velocitat també redueix el consum i, per tant, l’emissió del CO2 que expulsen els cotxes.

A més de l’objectiu de reduir la contaminació de la ciutat de Barcelona i rodalies, secundàriament s’evitaran també riscos vinculats amb els accidents.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en la roda de premsa que cada dimarts fa el Govern per informar dels acords de l’Executiu, donarà tota mena de detalls sobre el pla.

On afecta el pla?

Per entendre’ns, el pla afectarà la zona 1 de l’àrea metropolitana. Això és tradueix en un total de setze municipis del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Aquí estarà prohibit superar els 80 km/h, tant a les carreteres dels municipis com a les vies ràpides.