Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Dinou companyies estrenen els seus espectacles a la Fira de Tàrrega 2007

La programació d’enguany de la Fira de Teatre de Tàrrega estrena 19 espectacles entre els dies 6 i 9 de setembre, 9 d’ells de companyies internacionals que se sumaran a la resta de programació oficial fins a assolir les 60 produccions. El festival començarà precisament amb una estrena dels catalans Deambulants amb l’espectacle ‘TIR’, obra en format de dansa aèria que fa servir contenidors industrials com a element escenogràfic. També presentaran les seves noves propostes a Tàrrega la companyia Kiku Mistu amb ‘Històries per a homes i dones bons’, el grup Capa i Espasa amb ’13’ i els andalusos Al Badulake amb l’obra ‘Majaretas’. En aquesta edició hi ha canvi de nom i es redueix a Fira Tàrrega; un canvi en el director artístic, que passa a ser Jordi Colominas; les dotacions econòmiques augmenten, i es creen exposicions paral·leles al certamen.

Redacció 04/07/2007

Sota el nom de Fira de Tàrrega, es presenta el tradicional certamen de teatre al carrer de la ciutat de la comarca d’Urgell, que té 27 anys d’història. Les novetats, a banda del canvi de nom, són les dotacions econòmiques que augmenten significativament; la nova imatge corporativ,a on destaca el grafisme T per reforçar els conceptes de territori, teatre i Tàrrega. Aquesta edició també estrena director artístic, Jordi Colomines, que relleva Llorenç Corbella. Per últim, està previst crear exposicions paral·leles al certamen. Xarxa Teatre celebrarà els seus 25 anys amb una mostra de fotografia mural, Miquel Ángel Juan exposarà ‘joguines trastocades’ i la Fira de Teatre de Ciudad Rodrigo mostrarà la seva història a través dels mitjans de comunicació.

En aquesta edició 19 companyies han decidit estrenar els seus espectacles a Tàrrega. Deambulants donarà el tret de sortida el dia 6 amb l’espectacle ‘TIR’. Es tracte de dansa aèria on s’utilitzen contenidors industrials com a escenografia. Kiku Mistu presentarà ‘Històries per a homes i dones bons’, un seguit de contes de la tradició popular que s’explicaran dins d’una haima. Per la seva banda, Entàndem representarà ‘3 cadires’, una comèdia de tres dones que tracten d’afrontar la maduresa.

La companyia andalusa Al Badulake estrenarà el muntatge ‘Majaretas’, una fusió de circ i flamenc; Capa i Espasa presentarà ’13’, el seu nou espectacle d’humor gestual. Els més petits també tindran espectacles per a ells com ‘3G’, un retrat de l’ambient escolar que estrenarà el grup Fadunito.

La Invenció representarà ‘La Tanca’, un muntatge sobre la immigració on es recupera la narrativa oral a l’Àfrica. També espectacles musicals per a tots els públics combinats amb teatre i dansa, com ‘Catalonia Stars’ de Roseland Musical o ‘Cart’ de Studio Funky the Group, que explora la cultura hip hop. Els balears TIC presentaran ‘Oníric’, un treball sobre el món dels somnis.

Companyies de procedència internacional

Seran 9 les companyies internacionals que presentin les seves propostes a Tàrrega. La Cie Phillipe Car, Agence de Voyages Imaginaries estrenarà la versió en castellà de ‘La historia de amor de Romeo y Julieta’. Uns altres a estrenar en espanyol seran La Compagnie à Petit Pas amb el muntatge ‘Amour à Mère’.

Els holandesos Dakar portaran a Tàrrega ‘Braakland’, els italians Faber Teater faran ‘Emigranti’, les companyies belgues Laika i Time Circus s’uneixen per estrenar ‘Sensazione’, i els britànics Mimbre ho faran amb ‘The Bridge’.

Companyies com Paka, The Uncredible, Pomme d’Or i Salvador Trapani també escolliran aquest certamen per escenificar per primera vegada les seves obres.