Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Dibuixants d’arreu del món il·lustren la repressió de l’Estat contra Catalunya a ‘Illegal Times’

Redacció | Vint-i-cinc dibuixants de tot el món i divuit articulistes han col·laborat a 'Illegal Times', una publicació satírica que denuncia la vulneració de drets en general i, concretament, la vulneració de la llibertat d'expressió a Catalunya.

Redacció
Redacció 18/12/2017
'Illegal Times' “vol ser un crit plural i valent per denunciar els atacs contra els drets col·lectius i individuals, i entre aquests la llibertat d'expressió. I ho fem utilitzant com a tota arma la ploma, en forma de vinyetes i de reflexions”, s'assenyala en l'editorial. 
 
La publicació, impulsada pel dibuixant Jaume Capdevila (Kap) i la cooperativa de comunicació L'Apòstrof, no té afany de lucre i totes les persones col·laboradores hi han participat de manera solidària. Coincidint amb el final de campanya electoral, se n'han distribuït 10.000 exemplars arreu de Catalunya i s'ha activat una web, des d'on es pot descarregar la publicació


Entre els dibuixants que s'han sumat a la iniciativa hi ha Martin Rowson (The Guardian), Coco (Charlie Hebdo) i la novaiorquesa Liza Donnelly (The New Yorker). També hi participen dibuixants dels principals mitjans catalans i espanyols, com Fer, Azagra, Ferreres, Raquel GU, Ferran Martin, Manel Fontdevila i Kap.

 
'Illegal Times' també compta amb articles d'una vintena d'activistes i representants de la societat civil, com ara els escriptors Jaume Cabré i Marta Rojals, l'advocada basca Jone Goirizelaia, el periodista turc Hamza Yalçin, la guionista Júlia Cot, el periodista David Fernàndez, l'economista Arcadi Oliveres, la periodista Natza Farré, l'activista Simona Levi, l'actor Sergi López, la pallassa Pepa Plana i el Col·lectiu Ronda, entre altres.
 
Capdevila ha explicat que aquesta publicació neix “d'una certa indignació de voler denunciar una situació excepcional i complicada”. Ha assenyalat que inclou “veus diverses i plurals que volen fer sentir i transmetre a la població que cal despertar i desvetllar consciències perquè els drets s'han de defensar de forma col·lectiva”.

Relacionats