Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Diari Avui: adéu Sanchis, hola Bosch

Comença una nova etapa al diari Avui. A partir d’avui mateix el director del diari ja ha canviat. El periodista Xavier Bosch (Barcelona, 1967) assumeix a tota la responsabilitat del rotatiu després d’acceptar-ne la direcció, en substitució de Vicent Sanchis que va ocupar el càrrec durant dotze anys. Sanchis s’ha acomiadat de l’Avui al seu article dominical, titulat ‘Els millors anys de la meva vida’. En l’article també dóna la benvinguda a Bosch alhora que lloa la feina feta pel ‘millor equip humà i professional amb el qual he tingut la sort de treballar mai’.

Redacció 05/11/2007

Qui se’n va

Vicent Sanchis Llàcer va néixer a València l’any 1961. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva trajectòria professional com a periodista cal destacar que ha treballat i col·laborat en distintes publicacions i editorials; ha estat redactor i director de la revista “El Temps”; director de la revista “Setze”, suplement en català de “Cambio 16”; director del diari “El Observador”; guionista i director de distints programes televisius (“Converses sobre Catalunya”, “Pares i fills”, “Così Cosà”, “Stromboli”…). El dia 1 de febrer de 1996 és nomenat director del diari AVUI. També és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Qui arriba

Bosch és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i des de l’any 1996 col·laborava en el diari de forma habitual. Actualment tenia un espai setmanal a la secció ‘Pel darrere’. Durant els últims set anys, ha treballat en l’emissora RAC1, com a cap de continguts. També ha estat editor de programes com ‘El barça juga a RAC1’, ‘El món a RAC1’ o ‘Cafè Baviera’.

Durant la seva carrera, ha estat guardonat amb el Premi Ràdio Associació de Catalunya (2007) i un premi Ondas (1997) per l’espai ‘Alguna pregunta més?’ que va crear amb Antoni Bassas. Pel que fa a la televisió, ha dirigit dos programes de TV3, ‘Un tomb per la vida’ i ‘Aquest any, cent!’. També va ser corresponsal de La Vanguardia a Estrasburg i agregat de Premsa al Consell d’Europa. Com a escriptor, ha publicat tres llibres de narracions.