Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Deumil.cat convida els europarlamentaris catalans a una recepció a Brussel·les

El consell de Deumil.cat ha respost al rebuig dels eurodiputats catalans a la manifestació 10Mil a Brusel·les per l’Autodeterminació convocada pel 7 de març. Han dit que ‘no és del tot cert’ que tots els eurodiputats catalans no els donen suport. Deumil.cat ha volgut agrair l’ajuda rebuda a l’exeurodiputat Bernat Joan que, conjuntament amb el president del Ciemen, Aureli Argemí, els han ajudat en la gestió de la recepció al Parlament Europeu del pròxim 5 de març. Raül Romeva, d’ICV, és l’únic eurodiputat català que defensa la protesta, tot i que no hi participarà. L’organització ha volgut convidar tots els eurodiputats catalans a ser-hi presents. Allà se’ls farà entrega d’una carta manifest on Deumil.cat concretarà i compartirà amb els eurodiputats, l’esperit i les finalitats de la manifestació.

Redacció
Redacció 27/02/2009

Aquest dimecres l’ACN va publicar una notícia que informava que els eurodiputats de CiU, el PSC i el PP i la delegada del govern davant la Unió Europea no donen suport a la manifestació 10Mil a Brussel·les per l’Autodeterminació del 7 de març.

Deumil.cat ha respost a aquesta informació amb una nota de premsa i ha volgut deixar clar que no entraran a debatre de manera específica i en profunditat arguments contraris o favorables en la defensa del seu dreta a l’autodeterminació. Segons ells, la pluralitat d’opinions és un sa exercici ‘democràtic’ i els sembla ‘ben normal’ que ‘qui no creu en el dret de decidir del nostre poble’, així ho expressi. En aquest sentit, han assegurat que fa falta un ‘debat obert i sincer’ sobre aquest aspecte.

L’organització ha convidat a tots els eurodiputats catalans a ser presents en la recepció al Parlament en què eurodiputats de diverses nacionalitats i grups parlamentaris oferiran a una delegació de Deumil.cat. Allà se’ls farà entrega d’una carta manifest on el grup concretarà i compartirà amb els eurodiputats l’esperit i finalitats de la manifestació.

També han afirmat que posicions com les expressades per alguns eurodiputats no fan sinó que reafirmar els objectius de Deumil.cat i la voluntat per a manifestar-se el pròxim 7 de març. Han aprofitat també per fer una crida a la ciutadania, ‘a la bona gent i honesta del nostre poble’, perquè els acompanyi i s’afegeixi a Brussel·les el proper 7 de març.

Raül Romeva, d’ICV, és l’únic eurodiputat català que defensa la protesta, tot i que no hi participarà. El convergent Ignasi Guardans aposta per ‘seduir en comptes d’exigir’ a Europa, el socialista Raïmon Obiols critica que Catalunya es presenti ‘com un poble oprimit a la recerca de la seva independència contra un jou colonial’ i el popular Alejo Vidal-Quadras opina que ‘si la gent es vol manifestar per una cosa absurda té tot el dret de fer-ho’ i que ‘proposar disbarats forma part de la llibertat’.