Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Deu veïns de Masquefa tornen a aixecar el toro d’Osborne del Bruc

Deu veïns de Masquefa liderats pel propietari d’una serralleria del municipi, Guillermo Acosta, han tornat a aixecar el toro d’Osborne del Bruc que, des de l’agost de l’any passat havien tirat a terra un grup anomenat la Germandat Catalana ‘La Bandera Negra’. Acosta explica que no el mou cap motiu polític sinó un ‘acte festiu’ malgrat que preveu que la figura publicitària no es mantingui dreta ‘més d’un mes’. Tot i així, afirma que li agradaria que respectessin el toro ‘tal com està ara’. El propietari de la serralleria Acosta va fer gestions amb l’empresa Osborne, que es va comprometre a facilitar-los una grua per poder aixecar la figura, que pot pesar al voltant de 4.000 quilos.

Redacció
Redacció 21/05/2008

Guillermo Acosta recorda que abans d’aixecar-lo, el passat dissabte, també es va posar en contacte amb el propietari del terreny on s’alça el toro d’Osborne, qui els va fa facilitar l’entrada i els va retirar els ‘obstacles que hi havia a l’entrada del camí’. Així mateix, el propietari de la serralleria afirma que va tardar ‘entre tres i quatre hores per soldar de nou la figura als suports’.

‘Ens ho vam prendre a manera de festa’, especifica Guillermo Acosta, ‘no hi cap voluntat política’. ‘Ens feia pena que el toro estigues a terra i per això ens vam decidir a aixecar-lo’, conclou el serraller masquefí.