Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Deu dels 21 condemnats pels atemptats de l’11-M inicien una vaga de fam

Deu dels 21 condemnats pels atemptats de l’11-M han iniciat aquest dijous a la presó una vaga de fam, segons han confirmat fonts penitenciàries. Els condemnats protesten així per les condemnes que consideren ‘desproporcionades’. Sis dels condemnats estan reclosos a la presó d’Alicante II i quatre més estan en diversos centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid. Fonts d’Institucions penitenciàries han explicat que en tractar-se d’una mesura habitual entre els empresonats ja hi ha un protocol establert que s’ha activat de seguida.

Redacció
Redacció 02/11/2007

Ara, els estan fent un seguiment de l’estat en què es troben i de la seva evolució i quan sigui necessari se’ls donarà assistència mèdica. Institucions Penitenciàries també ha recordat que aquests condemnats ja van fer una vaga de fam mentre eren jutjats.

Els presos que han iniciat la vaga de fam a la presó d’Alicante II són Otman El Gnaoui, Jamal Zougam, Hassan El Haski, Youssef Belhadj, Fouad El Morabit i Mohannad Almallah Dabas. Els altres quatre condemnats que estan a diferents centres de la comunitat de Madrid són Rachid Aglif i Basel Ghalyoun, que estan a Alcalà Meco, Mohamed Larbi Ben Sellam, que està a la presó d’Aranjuez i Abdelmajid Bouchar, intern a la presó de Valdemoro. Des d’Institucions Penitenciàries han assegurat que la vaga només és de fam i que els reclusos prenen líquids.