Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Deu anys més tard, tornen les guies de viatge en català

La bona salut de la indústria editorial catalana pel que fa a les novel·les d’autors catalans i traduccions no és homologable a la resta de publicacions. Així per exemple, des de finals dels noranta que no hi ha guies turístiques en català a les llibreries del Principat. Per trencar aquesta tendència i aconseguir que el català guanyi terreny a les prestatgeries de viatges, l’editorial Cossetània ha publicat els quatre primers volums de les seves guies ‘Essencial’, les úniques actualitzades en català. En aquesta primera remesa han editat guies de Nova York, Londres, París i Roma, i de cara a l’any vinent preparen guies que abraçaran països sencers, com Escòcia. La voluntat de Cossetània és arribar a superar la vintena de guies per tal de normalitzar el català en aquest sector editorial.

Redacció
Redacció 21/05/2010

Les guies ‘Essencial’ de Cossetània són traduccions a la nostra llengua de les guies d’AA Publishing, una prestigiosa editorial vinculada a The Automobile Association, l’equivalent al RACC del Regne Unit, es vendran per 12’50 euros i tenen una extensió propera a les 200 pàgines.

Els primers quatre volums de la col·lecció de guies de turisme ‘Essencial’ corresponents a les ciutats de Londres, París, Roma i Nova York, es divideixen en cinc apartats. L”essència’ fa un cop d’ull al caràcter de la ciutat i descriu els seus habitants; ‘Planificació’ prepara el viatger per organitzar el viatge correctament; ‘Què hem de veure’ ressegueix els 10 llocs essencials que no ens hem de perdre; ‘Què fem’ enumera una extensa llista de restaurants, hotels i activitats per aprofitar al màxim el viatge; i finalment la secció ‘Explorem’ compta amb guies detallades de cada àrea de la ciutat, així com excursions a paratges situats a pocs quilòmetres de la ciutat per ampliar la visita.

En contraposició a les guies en català editades per Pòrtic i Anaya a finals dels noranta, i que per tant encara duien els preus en pessetes, les guies de Cossetània compten amb importants innovacions: Són guies actuals que s’actualitzaran cada dos o tres anys, compten amb plànols d’alta qualitat de la ciutat i incorporen les adreces webs dels principals paratges d’interès per tal que el turista pugui preparar-se i documentar la visita abans del viatge.