Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Detingut Iñaki De Juana a Belfast per ordre espanyola

Iñaki De Juana ha estat detingut aquest migdia a Belfast, després de presentar-se davant un tribunal. De Juana ha estat detingut seguint la ordre del jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, després de presentar-se al complex judicial de Laganside, a Belfast, com a resposta a l’ordre d’arrest de la policia espanyola. La vista prevista per aquest matí, però, ha estat suspesa per manca d’un traductor.

Redacció
Redacció 17/11/2008

L’interès de De Juana se centra a canalitzar des d’Irlanda del Nord la seva participació en el procés que li ha obert la justícia estatal per un presumpte delicte per enaltir el terrorisme en la carta que es va llegir en el seu nom a Sant Sebastià el passat 2 d’agost, quan va sortir de la presó. L’advocat de l’expres d’ETA assegura que De Juana no és l’autor d’aquell escrit.

L’etarra es troba actualment en una comissaria de Musgrace Street, en la capital norirlandesa, on ha estat detingut oficialment sobre la base de l’ordre d’arrest europea emesa en la seva contra per les autoritats espanyoles.La detenció conicideix amb l’arrest d’aquesta matinada del presumpte cap militar d’ETA, el Txeroki.