Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Detenen l’agressor d’un Mosso durant la manifestació de l’Assemblea d’Okupes de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir a l’Hospitalet de Llobregat un veí d’aquesta ciutat de 30 anys per agredir un agent durant la manifestació d’okupes que hi va haver dissabte a Barcelona. La detenció es va fer diumenge a dos quarts de dues de la matinada. Es tracta d’Alfonso HC de trenta anys d’edat. El detingut està acusat d’atemptat a un agent de l’autoritat i de lesions.

Redacció 22/05/2007

“Els fets van passar el dissabte dia 19 quan l’autodenominada Assemblea d’Okupes de Barcelona va convocar una manifestació no comunicada”, han explicat els Mossos. La concentració dels manifestants es va fer al Portal de l’Àngel amb plaça Catalunya. Segons l’Oficina del Portaveu, el mosso d’esquadra agredit formava part del cordó de seguretat habilitat per la brigada mòbil, per tal de protegir l’ordre públic i evitar possibles aldarulls per part dels manifestants.

Els Mossos han explicat que una vegada iniciada la marxa d’aquesta manifestació, aproximadament a dos quarts de set de la tarda i a l’altura del carrer Fontanella, l’agent va rebre, per part del detingut, un cop de puny a la cara, que li va causar fractura nasal. A causa d’aquestes lesions, el policia es troba de baixa laboral.
L’agressió a l’agent dels Mossos va tenir lloc durant la polèmica manifestació okupa de dissabte, on els Mossos van utilitzar per primer cop el kubotan, el polèmic punxó que, segons els antisistema, estaria prohibit per ser antireglamentari.