Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Detenen al Segrià el propietari d’una plantació de marihuana d’una hectàrea

Els Mossos d’Esquadra han detingut al Segrià el propietari d’una plantació de marihuana d’una hectàrea. En l’operació s’han intervingut 115 kg de marihuana valorats en 150.000 euros. La plantació, situada a la partida de Sol de l’Horta, molt a prop del riu Set, dins del terme municipal d’Aspa és de les més importants que s’han localitzat a les terres de Lleida en els darrers anys. El detingut és un veí de Lleida de 50 anys i nacionalitat espanyola que té diversos antecedents. Se li imputa un delicte contra la salut pública.

Redacció 26/10/2007

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts, Enrique OV, de 50 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada fa unes setmanes quan es va tenir coneixement de l’existència d’una important plantació de marihuana a la comarca del Segrià. Després de diverses gestions es va esbrinar que la plantació podria estar ubicada dins del terme municipal d’Aspa. Finalment, el passat dilluns es va localitzar a la partida Sol de l’Horta, molt a prop del riu Set, dins del terme municipal d’Aspa (Segrià).

Els Mossos van comprovar que la plantació de marihuana estava parcel·ada en set bancals de terra. En el moment de la intervenció policial, hi havia 51 plantes en dos bancals i en els altres cinc, 505 forats amb soques de marihuana, les quals havien estat arrencades recentment.

A la mateixa finca hi havia un magatzem que estava habilitat com assecador de les plantes. Al seu interior, que estava completament aïllat amb poliuretà projectat i disposava d’un elaborat sistema d’assecament amb estufes i ventiladors, es van trobar nombroses plantes en procés d’assecament.

En un altre lloc de la finca es van localitzar nombroses bosses que contenien marihuana tractada i preparada per a la seva immediata distribució. Aquestes bosses estaven etiquetades segons la varietat de la planta. En total, el pes de la droga comissada és de 115 quilograms, amb un valor al mercat d’uns 150.000 euros, segons l’Agencia Central Nacional d’Estupefaents.

El detingut, que té diversos antecedents, va quedar en llibertat el mateix dia de la detenció després de declarar a la comissaria de Lleida i s’haurà de presentar davant del jutge quan sigui requerit.