Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Desgavell a l’Audiència Nacional que fa anar Espot a Madrid per a res

ACN Madrid .- El jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, ha hagut d’ajornar la declaració del president de Catalunya Acció i promotor del manifest per la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei de 2015, Santiago Espot, perquè el jutjat no havia traslladat l’expedient de la causa ni a ell ni al seu advocat. És per això que Andreu ha donat a Espot una setmana de marge per preparar la seva defensa i l’ha tornat a citar dilluns de la setmana que ve. “Hem arribat avui aquí sense cap informació, no coneixíem en absolut el detall de la causa”, ha denunciat a la sortida de les dependències judicial, on ha explicat que només ha rebut “un telegrama i una citació judicial”. Així mateix, ha avisat que no mourà “ni un mil·límetre” les seves conviccions “en defensa de la causa independentista”
 

Redacció
Redacció 07/11/2016
Desgavell a l'Audiència Nacional

Santiago Espot ha arribat a l’Audiència Nacional poc abans de les 11 del matí acompanyat d’una comitiva encapçalada pel jutge i senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, Santiago Vidal. Ho ha fet amb la intenció de conèixer els motius de la seva citació davant el jutge Fernando Andreu ja que ni ell ni el seu advocat havien rebut més que un telegrama amb una citació per aquest dilluns a les 11 a les dependències judicials.

 
Espot ha sortit pels volts de les 12 del migdia per informar els periodistes que s’esperaven a la porta. Ha explicat que l’instructor havia retardat la seva declaració fins dilluns de la pròxima setmana perquè el jutjat no els havia fet arribar l’expedient de la causa oberta contra ell.
 
Tot segueix igual, una setmana més

A les portes d’Audiència, ha insistit que el 30 de maig de 2015 va exercir “el legítim dret a la llibertat d’expressió”. “És una cosa per la qual sempre donaré la cara”, ha subratllat, per afegir que ho tornaria a fer. 

 
Així mateix, ha volgut deixar clar que aquesta citació no el farà canviar la seva posició “política ni patriòtica”: “No mouré ni un mil·límetre les meves conviccions en defensa de la causa de la independència de Catalunya”.
 
La piconadora oficial 'fa figa'

Durant la seva intervenció davant els mitjans també ha denunciat que “Espanya està intentant és aplicar la seva piconadora judicial”. “Ells han començat per dalt i estan acabat per baix” ha manifestat, tot explicant que “van començar pel president de la Generalitat de Catalunya, van seguir pels consellers, alcaldes, càrrecs electes i ara pel primer civil”. 

 
El president de Catalunya Acció s’ha mostrat convençut que intentaran “escarmentar-lo per tots els mitjans” i que posaran en el punt de mira “els catalans que practiquin un independentisme que vagi més enllà del que toleren i que desafiïn l’Estat”. “Volen que aquest independentisme sigui castigat i s’acoquini”, ha conclòs. 

Relacionats