Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Desenes de personalitats clau del país demanen una candidatura unitària independentista

Una seixantena de personalitats molt rellevants del país, entre ells diverses medalles d’Or de la Generalitat, com Moisès Broggi o Montserrat Carulla, Creus de Sant Jordi com Heribert Barrera o l’expresident del FC Barcelona Agustí Montal, així com els premi d’Honor de les Lletres Catalanes Joan Solà i Antoni Badia i Margarit, Raimon Panikkar o l’exsocialista Xavier Rubert de Ventós han promogut un manifest que demana la unitat de l’independentisme per ‘treballar units’ al Parlament ‘amb l’objectiu prioritari de constituir un Estat català’. Els prohoms signants del manifest creuen que la celebració d’una ‘conferència unitària per a la independència’ podria ser el camí per la candidatura de consens.

Redacció
Redacció 14/05/2010

De la mateixa manera, defensen que ‘la independència és l’única solució que permet resoldre de manera definitiva el problema històric entre Catalunya i Espanya’.

El Manifest a favor d’una conferència nacional del sobiranisme es presentarà dilluns vinent, i s’hauria promogut des de l’entorn de Reagrupament per afavorir el salt definitiu a la política de Joan Laporta.

Els promotors del manifest són Heribert Barrera, Agustí Bassols, Joan Blanch, Moisès Broggi i Oriol Domènech, i l’han signat, entre molts altres, Antoni M. Badia i Margarit, Joan Solà, Joan Pere Viladecans, Oriol Bohigas, Montserrat Carulla, Amèlia Trueta, Raimon Panikkar, Xavier Rubert de Ventós, Antoni Ros Marbà, Josep M. Ainaud de Lasarte, Agustí Montal, Francesc Vicens i Jacint Ros Hombravella.

Els signants, que no tenen relació amb la política activa i refusen tot tipus de càrrec, volen fer una crida a tots els grups, moviments, partits, associacions i plataformes independentistes perquè es posin d’acord per a presentar una candidatura transversal i equilibrada que motivi els abstencionistes i sigui capaç de dur al Parlament un grup de diputats que, sense renunciar a les seves ideologies personals, es comprometin a treballar units amb l’objectiu prioritari de constituir un Estat català.

Segons ells, la celebració d’una conferència unitària per a la independència, amb la participació activa de membres acreditats de plataformes i associacions sobiranistes i dels impulsors de les consultes populars podria ser el camí per arribar a aquesta candidatura de consens. Tots ells comparteixen el ‘convenciment’ que ‘la independència és l’única solució que permet resoldre de manera definitiva el problema històric entre Catalunya i Espanya, aturar l’espoli fiscal que limita el creixement del país i establir els fonaments d’una convivència justa, digna i en peu d’igualtat’.

Relacionats