Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Desconvocada la vaga indefinida dels conductors d’autobús

Els sindicats han desconvocat la vaga indefinida a dos quarts de nou d’aquest vespre, després que l’empresa acceptés retirar els expedients als treballadors que han causat incidents en els últims mesos, segons ha informat el president del comitè d’empresa, Saturnino Mercader, a l’ACN. Els treballadors sancionats no podran tornar a la feina fins dijous, tot i que aquest dimarts les sancions ja queden sense efecte. D’aquesta manera, es posa fi a mesos de mobilitzacions que van començar el 21 de novembre de 2007. Mercader ha explicat que després de mesos de negociació ‘creiem que hem aconseguit bastant del que estàvem demanant tot i que reconeixem que no ho hem aconseguit tot’.

Redacció
Redacció 16/04/2008

Els expedients disciplinaris conclosos o en tràmit no formaven part de la negociació que ha donat lloc al preacord subscrit entre l’empresa i els sindicats ACTUB, CGT, CCOO i UGT. TMB ha concretat que a la reunió amb CGT i ACTUB s’ha acordat que els expedients actualment en tràmit quedaran paralitzats, mentre que en els altres expedients ja conclosos es mantindran les sancions aplicades fins al grau de compliment actual. Pel que fa als procediments penals oberts contra empleats per accions durant les vagues, continuaran el seu curs.

L’empresa considera que el document subscrit a la seu del Departament de Treball és beneficiós per als treballadors i per al conjunt de la societat, perquè normalitza les relacions laborals, emmarca la solució del conflicte en la negociació col·lectiva i inclou en el marc de la negociació col·lectiva el descompte de 25 minuts per dia treballat.

TMB explica en un comunicat que a una exigència d’una jornada de 6.30 hores, l’empresa va respondre amb una proposta de jornada indicativa de 7.45 hores. Finalment, segons es desprèn del preacord d’avui, la jornada indicativa passa a ser de 7.30 hores i s’inclou el compromís de donar dos dies de descans als treballadors cada setmana.

Tal com s’ha acordat a l’assemblea del migdia, Mercader ha recordat que es manté la manifestació per al proper dimecres, que començarà a les vuit del vespre a la plaça Universitat de Barcelona. L’objectiu de la concentració serà fer un ‘agraïment’ a les persones que els han ajudat en el conflicte.