Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Descens en la intenció de vots a tots els partits catalans

L’últim baròmetre del CEO ens aporta alguna dada important. La més destacable és que tots els partits catalans baixen en intenció de vot. Una segona dada important és que Duran i Lleida sorprenentment és el líder més valorat. Per acabar, destacar que el PPC, amb un canvi recent de líder, és el partit que més baixaria perdent un punt sencer.

Redacció 27/07/2007

Segons el baròmetre del CEO fet públic ahir dimecres, pràcticament tots els partits baixen en intenció de vot però es repeteix l’esquema de l’última enquesta del març. La formació d’un nou parlament si hi haguéssin eleccions a dia d’avui seria la següent: el PSC seria la força més votada i, tot i baixar tres dècimes, incrementaria la distància que el separa de Convergència. Esquerra es quedaria igual, ICV pujaria dues dècimes i Ciutadans en perdria tres. El més malparat seria el PPC que perdria un punt, passant del 4,1 al 3,1%

Els tants per cent

En relació a les eleccions generals -a priori, les pròximes-, el PSC tornaria a guanyar amb el 30,4%, però amb pitjor resultat que al març. El seguiria Convergència a distància amb el 13% i Esquerra amb el 7,7%, que superaria el PP, amb un 6%, com a tercera força més votada. També pujarien en intenció de vot Iniciativa, un 5,3%, i Ciutadans amb el 0,7.

Sorpresa en la valoració

És extrany veure com la gent, en l’apartat dels líders més valorats, col·loca a Duran Lleida en primera posició ja que supera el cinc i mig. També arriben a l’aprovat Artur Mas i José Montilla, i per sota del cinc, però entre els líders amb millor valoració, se situen Joan Herrera i Joan Saura.

Les preocupacions

Quant a les preocupacions dels enquestats, la immigració torna a encapçalar la llista dels principals problemes que la població detecta, seguida de prop per l’habitatge i, més lluny, per l’atur i la inseguretat.