Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Desarticulen un presumpte complot racista per assassinar Obama

Sembla que finalment no n’hi havia per tant. El Govern nordamericà va informar ahir nit que s’havia avortat un pla frustrat a l’estat de Tennessee per assassinar Barack Obama i altres 102 persones més de raça negra. Sembla ser que els qui volien perpetrar l’acció són dos militants de 20 i 18 anys dels nombrosos grups de supremacistes blancs que operen sobretot als estats del sud però que més enllà d’uns rifles no tenien cap tipus d’infrastructura.

Les 102 dues víctimes planejaven matar-ne 88 i decapitar-ne 14 més. La primera xifra es correspon amb la vuitena lletra de l’alfabet ‘H’ i per tant 88 seria HH, ‘Heil Hitler’. La segona fa referència a les 14 paraules del líder del KKK David Lane ‘hem d’assegurar l’existència de la nostra raça i un futur per als nens blancs’.

Redacció
Redacció 28/10/2008

L’FBI també ha revelat ara que el passat mes d’agost, durant la celebració a Denver de la Convenció Demòcrata, van ser detinguts fins a quatre supremacistes blancs que planejaven disparar contra Obama amb un rifle amb mira telescòpica.

Sembla però que el grup tampoc tenia una infrastructura sufientment desenvolupada per portar a terme l’acció a la kennediana.