Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Desarticulen a l’àrea metropolitana de Barcelona una xarxa d’elaboració i distribució de documents d’identitat falsos

La Policia espanyola ha detingut onze persones de nacionalitat brasilera a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat implicades en l’elaboració i distribució de documents d’identitat falsos. En els registres s’han descobert dos laboratoris on els feien. Els destinataris eren majoritàriament ciutadans brasilers que pagaven 600 euros. Falsificaven permisos de residència espanyols, certificats de registre de NIE, cartes d’identitat italianes, cartes d’identitat i permisos de conduir portuguesos i nòmines falses. En l’operació s’han detingut cinc persones més, quatre a València i una a Albacete. Els detinguts són tots brasilers menys un.

Redacció
Redacció 25/11/2008

Els tres falsificadors, dos homes i una dona de nacionalitat brasilera, feien aquesta activitat des de fa més d’un any i havien obtingut quantiosos beneficis. Els seus destinataris eren majoritàriament ciutadans brasilers en situació irregular en el nostre país, que els adquirien per aparentar status legal i trobar feina. Pagaven 600 euros pels documents falsos.

La investigació va començar fa tres mesos amb la detenció a València d’un ciutadà brasiler que portava documentació falsa. Es disposava a entregar cinc permisos de residència per a estrangers i un permís de conduir portuguès, també falsificats. També van detenir un altre brasiler que es va identificar igualment amb una carta d’identitat i un permís de conduir portuguesos falsos. Les investigacions varen conduir els agents a Santa Coloma de Gramanet on es falsificaven els documents. A Barcelona varen detenir dues persones, set a Santa Coloma de Gramanet, una a Sant Feliu de Llobregat i una més a L’Hospitalet de Llobregat. Quatre persones més varen ser edtingudes a València i una a Albacete, aquesta darrera de nacionalitat espanyola.

En l’operació s’han fet dos registres a Santa Coloma de Gramanet i un a Barcelona, en què els agents han descobert dos laboratoris on feien les falsificacions. S’han intervingut quatre ordinadors, tres impressores, dues laminadores, dues talladores, segells secs i humits i altres estris per fer les còpies. També s’han intervingut cinc permisos de residència, vint certificats de NIE i sis permisos de conduir portuguesos falsos, així com joies, mòbils i 1.240 euros en efectiu.