Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Desarticulen a l’àrea metropolitana de Barcelona una xarxa d’elaboració i distribució de documents d’identitat falsos

|

- Publicitat -

Els tres falsificadors, dos homes i una dona de nacionalitat brasilera, feien aquesta activitat des de fa més d’un any i havien obtingut quantiosos beneficis. Els seus destinataris eren majoritàriament ciutadans brasilers en situació irregular en el nostre país, que els adquirien per aparentar status legal i trobar feina. Pagaven 600 euros pels documents falsos.

La investigació va començar fa tres mesos amb la detenció a València d’un ciutadà brasiler que portava documentació falsa. Es disposava a entregar cinc permisos de residència per a estrangers i un permís de conduir portuguès, també falsificats. També van detenir un altre brasiler que es va identificar igualment amb una carta d’identitat i un permís de conduir portuguesos falsos. Les investigacions varen conduir els agents a Santa Coloma de Gramanet on es falsificaven els documents. A Barcelona varen detenir dues persones, set a Santa Coloma de Gramanet, una a Sant Feliu de Llobregat i una més a L’Hospitalet de Llobregat. Quatre persones més varen ser edtingudes a València i una a Albacete, aquesta darrera de nacionalitat espanyola.

Publicitat

En l’operació s’han fet dos registres a Santa Coloma de Gramanet i un a Barcelona, en què els agents han descobert dos laboratoris on feien les falsificacions. S’han intervingut quatre ordinadors, tres impressores, dues laminadores, dues talladores, segells secs i humits i altres estris per fer les còpies. També s’han intervingut cinc permisos de residència, vint certificats de NIE i sis permisos de conduir portuguesos falsos, així com joies, mòbils i 1.240 euros en efectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut