Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Desarticulada una xarxa colombiana que introduïa bitllets falsos a través de Palma

La policia nacional espanyola ha desarticulat una organització de falsificadors de bitllets de 50 euros que s’elaboraven en Medellín (Colòmbia) i eren introduïts a l’Estat a través de membres de la banda residents a Palma. L’operació s’ha saldat amb la detenció a la capital balear de cinc persones i de sis més a la ciutat colombiana. Els bitllets s’introduïen dissimulats a dins de sandàlies amb plataforma.

Redacció 24/07/2007

Segons ha informat el Ministeri d’Interior en un comunicat, la responsable de la xarxa és una dona de Colòmbia que tenia una sèrie de col·laboradores en aquest país. Les investigacions s’han desenvolupat per la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya i el Grup de Blanqueig de Capitals de la Prefectura Superior de Policia de les Balears, en col·laboració amb la policia nacional espanyola i la Fiscalia de Colòmbia.

Per aconseguir els bitllets falsos, els arrestats a Espanya contactaven amb persones conegudes i familiars residents a Medellín. Els bitllets els enviaven a través de paqueteria postal, perfectament dissimulats a dins de sandàlies de plataforma, a les quals prèviament havien descosit la sola i preparat l’interior.

En cada una d’aquestes sandàlies hi ficaven 40 bitllets falsos, és a dir, 80 bitllets en totes dues, cosa que es traduïa en 4.000 euros en cada parell de sandàlies.