Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Desallotgen la seu del PP a Palma després que un home hi llancés una motxilla i digués que estava carregada d’explosius

La Policia Nacional desallotjà la seu del PP de la capital balear després que un home amb trets àrabs entrés a la mateixa i llancés en el seu interior una motxilla en la qual, segons va dir, estava plena explosius i dos mòbils que faria detonar quan rebés l’ordre dels seus superiors. Segons va informar l’exalcaldessa de Palma, Catalina Cirer, tot el carrer del Palau Reial a la qual es troba a més de la seu del PP, la Càmera balear i la Conselleria d’Economia i Hisenda, va quedar desallotjada a les 12:15 hores, a més dels comerços i establiments que es troben en aquest carrer.

Redacció
Redacció 13/11/2007

La motxilla que suposadament portava diversos detonadors amb els quals un home pretenia cometre un atemptat, va resultar contenir finalment una bandera d’Espanya, una pistola de joguina i útils d’ofici de paleta, sense que s’hi trobessin artefactes explosius, segons va informar la presidenta del PP a Balears, Rosa Estaràs.

Segons va explicar Estaràs, sobre les 12.00 hores del matí un home d’al voltant de 40 anys i presumiblement de nacionalitat marroquina, es va presentar a la seu del PP de Palma i va exigir a l’encarregada d’atenció al públic parlar ‘amb un superior’. En aquest moment, l’home va comunicar que duia una motxilla amb una bomba i que havia repartit altres motxilles similars als voltants de la seu dels ‘populars’, que explotarien en el moment en el qual un superior li donés l’ordre per a fer-lo.

Així, l’encarregada de la recepció i alguns membres del partit que es trobaven en la seu, van cridar a la Policia Nacional i van comunicar el que estava passant, mentre l’home esperava ser atès per un membre de la formació. Minuts després, diversos agents del cos de policia es van personar a la seu i van procedir a detenir a l’home i a desallotjar la zona.

El cordó policial va obligar també a desallotjar al personal del Parlament, situat al costat de la seu ‘popular’, així com als treballadors d’altres comerços propers, que es van mostrar sorpresos pels fets i van romandre al carrer esperant reincorporar-se als seus llocs de treball. Després de més de mitja hora inspeccionant de la zona amb l’ajuda de gossos ensinistrats, els agents van treure la motxilla d’esport de la seu, que es trobava sota l’escala de la planta baixa, i van procedir a retirar el cordó policial sense que es trobessin borses similars als voltants del lloc.

L’home va entrar dient ‘que ningú li feia cas i que l’implicaven en el 11-M’. L’home va entrar ben vestit i va assegurar que ja havia anat a la seu en una altra ocasió i havia parlat amb el cap de premsa per a sol·licitar parlar amb algun membre del PP. Per la seva banda, el president de les Noves Generacions de Palma, Óscar Fidalgo, va recalcar que l’home ‘estava molt nerviós’ i que va ensenyar ‘de forma amenaçadora’ un mòbil que duia a la mà.