Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Desallotgen els estudiants que ocupaven l’edifici històric de la UB

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta matinada els estudiants que mantenien la tancada al rectorat de la Universitat de Barcelona des del 20 de novembre. En el moment del desallotjament ja s’han produït enfrontaments amb els Mossos i dels 53 alumnes desallotjats 16 han estat denunciats per delictes, faltes de desobediència o atemptat. Un cop fora de l’edifici els estudiants han tallat la Gran Via i han manifestat la seva voluntat d’estar-s’hi durant tot el dia. Els Mossos han carregat per fer-los marxar i hi ha hagut enfrontaments amb els estudiants que, al seu temps, han criticat l’actuació policial ja que, segons afirmen, el rector havia promès diàleg i s’havia compromès a no desallotjar-los. Les classes han estat suspeses i s’espera una nova mobilització a les vuit del vespre.

Redacció
Redacció 18/03/2009

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha emès un comunicat advertint que ‘l’aposta per l’estratègia de la força suposa trencar tot pont de diàleg i entesa amb els estudiants’ i exigint la dimissió del rector de la UB Dídac Ramírez i el seu equip, així com el posicionament públic de la Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El desallotjament arriba una setmana després de la darrera jornada de vaga i mobilització d’estudiants en què els alumnes contraris a Bolonya van posar de manifest la manca de voluntat política de les autoritats universitàries per atendre les seves reivindicacions. Arnau Mallol, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va confirmar que les mobilitzacions continuaran fins que se’ls tingui en compte.

La Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Balmada, ha afirmat que el curs vinent tres de cada quatre títols estaran homologats a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), més conegut com el Procés de Bolonya, i per això ha trobat normal que en aquests moments es visquin molt intensament les mobilitzacions dels estudiants perquè el Govern està treballant també intensament en aquest assumpte.