Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

“Des d’un punt de vista cultural, Catalunya ja funciona com un estat independent”

El poeta, escriptor i traductor Manuel Forcano, actual director de l'Institut Ramon Llull, en una entrevista a La Xarxa aquest divendres ha assegurat que des d'un punt de vista cultural Catalunya ja funciona com un estat independent. “La cultura és l'únic àmbit on ja som independents. Per tant, l'Institut Ramon Llull és la cara d'aquesta Catalunya independent, que és la Catalunya cultural, que és la seva cultura que està a l'estranger. Nosaltres ja funcionem com si fóssim un estat independent”. 

Redacció
Redacció 02/04/2016

En aquest sentit, Forcano ha posat com a exemple la Fira del Llibre de Varsòvia que se celebrarà al maig i on Barcelona i la literatura catalana són les convidades especials. “Quan l'Institut Ramon Llull organitza la presència de Catalunya o de Barcelona i de la literatura catalana a la Fira de Varsòvia és perquè volen saber de nosaltres en la nostra llengua. Per tant, en un principi, culturalment nosaltres ja funcionem de manera independent”, ha reblat.

Barcelona i la literatura catalana seran la convidada especial de la Fira del Llibre de Varsòvia (Warsaw Book Fair 2016), que se celebrarà a la capital polonesa entre el 19 i el 22 de maig. La participació catalana a la Fira és una gran oportunitat per impulsar nous contactes professionals i oportunitats de negoci entre els sectors editorials polonès i català, i per promoure la traducció dels clàssics de la literatura catalana. La participació catalana a la Fira consistirà en l’organització d’un estand que acollirà una sèrie d’activitats literàries a càrrec d’una delegació de deu escriptors catalans. L’Institut Ramon Llull (IRL) n’és l’organitzador, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona. El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, i amb el FC Barcelona com a partner principal.  

Relacionats