Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Denuncien que els compromisos de CDC posen en perill les relacions Generalitat-Catalunya Nord

El nomenant de Clotilde Ripoull com a nova directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà -càrrec que, a la pràctica, equival a la delegada del Govern a la zona- ha despertat molt malestar a la Catalunya Nord. Segons informa el digital La Clau, Mas ha escollit pel càrrec una històrica opositora política de Jean-Paul Alduy, l’alcalde de Perpinyà i president de la comunitat de municipis nordcatalans, fet que pot complicar moltíssim la col·laboració entre ambdós territoris. El nomenament de Ripoull, que s’hauria afiliat els darreres mesos a CDC, ha sorprès perquè no és catalanoparlant ni partidària d’augmentar les relacions transfrontereres, fet que va en contra la dinàmica actual d’incrementar els vincles entre ambdues bandes del Pirineu.

Redacció
Redacció 24/01/2011

Des del Govern de la Catalunya Nord s’esperava que la direcció de la Casa de la Generalitat recaigués en algú amb molta més consciència de catalanitat que treballés per enfortir les relacions Nord-Sud. El nomenament de Ripoull, poc neutral, s’hauria fet després que aquesta, per supervivència política, hagués abandonat la UDF i els moviments opositors d’Alduy per afiliar-se a Convergència de la Catalunya Nord. Segons La Clau, Ripoull no parla català i té un coneixement parcel·lari de la Catalunya del Sud, fet que constitueix, a més, una provocació al president de la Comunitat de Municipis Perpinyà-Mediterrània, Jean-Paul Alduy, el polític nord-català amb més consciència pel que fa a augmentar la relació transfronterera.

El nomenament de l’opositora d’Alduy com a delegada també ha xocat perquè el partit del batlle de Perpinyà, l’UMP, va donar suport a Artur Mas en les darreres eleccions presidencials, amb una trentena d’electes pronunciant-se a favor de l’ara president català. A nivell francès, el revés a Alduy podria tenir conseqüències per la Generalitat i complicar les relacions de l’executiu català amb l’Estat francès, que president Nicolas Sarkozy, líder de l’UMP d’Alduy.