Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Denuncien Josep Anglada per presumpte finançament irregular de la Plataforma per Catalunya

La desconeguda associació ‘Liga Ciudadana Catalunya sin Corrupción‘ -que no figura al registre de la Generalitat– ha anunciat que presentarà aquest mateix divendres una denúncia contra el president de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, perquè investigui els delictes de corrupció, finançament il·legal del partit, insolvència punible i delictes contra el dret dels treballadors. Demanaran que s’investigui el finançament de les campanyes electorals i la comptabilitat del partit després que alguns mitjans de comunicació hagin difós que el milionari ultradretà alemany Patrik Brinkman col·laboraria a sufragar econòmicament el cost de la campanya amb què PxC vol fer el salt al Parlament. Josep Anglada ha explicat a directe!cat que tot són ‘mentides’ que ‘hauran de demostrar’ i ha negat rotundament que PxC rebi diners de Brinkman o d’altres persones. ‘No m’ha donat res ningú’, ha conclòs.

Redacció
Redacció 18/06/2010

Les sospites d’aquesta associació, que està estenent els seus tentacles als barris de Barcelona i les ciutats de l’àrea metropolitana, es basen en les declaracions que l’expresident de la Plataforma per Madrid -la sucursal d’Anglada a la capital de l’Estat espanyol- va fer en una entrevista. El responsable de la formació a Madrid, després d’haver-se dissolt per discrepàncies amb Anglada, l’acusa d’haver aconseguit finançament irregular pel partit ‘a canvi de votacions a favor de l’Estatut o de l’aprovació dels pressupostos municipals’. Els serveis jurídics de PxC ja estan estudiant les accions legals pertinents perquè el mitjà de comunicació que va publicar aquesta informació rectifiqui.

Així mateix, denuncien que en tancar-se l’oficina a Madrid es va acomiadar els treballadors sense pagar els sous ni les indemnitzacions pertinents i que, per aquest motiu, un jutjat de Madrid ja va sentenciar que calia embargar els béns de la PxC.