Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Denuncien el vincle entre Església i Guàrdia civil arran de la benedicció d’una nova flota de motos

Redacció| “Un nou capítol del NODO en ple segle XXI”. Podrien ser declaracions de qualsevol detractor de la Guàrdia Civil sobre les casposes pràctiques que es duen a terme al cos, però són crítiques de la mateixa Associació Unificada de Guardies Civils (AUGC)  sobre el costum de beneir les seves motocicletes: un sacerdot s'ha encarregat de fer-ho aquesta setmana amb la nova flota de vehicles que ha adquirit l'Agrupació de Trànsit a Canàries. 

 

Redacció
Redacció 24/01/2018
L'AUGC denuncia aquesta pràctica -“la Guàrdia Civil no podia deixar passar l'ocasió sense mostrar una vegada més la seva afecció a la més rància pompa que la caracteritza”- i demanarà que s'obri un procés d'informació reservada sobre el fet que un sacerdot hagi “procedit solemnement a ruixar amb aigua beneïda tant a les motocicletes com als agents que formaven al costat”. 

 

A mode de mofa, els agents apunten com aquesta tradició “protegirà” els vehicles i els agents “dels enemics de l'ànima, món, dimoni i carn, i també davant de delinqüents i infractors, tant creients com agnòstics, ateus o ciutadans que professin qualsevol altre credo”. En aquest sentit, recorden que el cos hauria de ser laic i que hi ha agents que professen altres religions diferents a la catòlica. 

 
“Des de l'AUGC, hem lamentat en nombroses ocasions que es mantingui inalterat en el temps aquest vincle entre l'Església i la Guàrdia Civil, una institució de seguretat pública que hauria d'estar al marge de qualsevol representativitat religiosa, respectant així la diversitat de creences que hi ha a la ciutadania espanyola a la qual serveix. La seguretat pública no és una qüestió de fe, sinó de mitjans tècnics i humans “, diuen. I afegeixen: “La delinqüència o l'amenaça terrorista no es combaten amb peregrinacions a Lourdes ni amb aigua beneïda, sinó amb armilles antibales individuals, vehicles i instal·lacions adequades, una formació actualitzada i coordinació policial. El contrari és seguir ancorat en els temps del blanc i negre “.