Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Denunciats 22 tuits catalanòfobs arran del cas de l’IES Joan Fuster

Els tuits recopilats per Drets -gràcies a les denúncies dels mateixos usuaris de les xarxes- són missatges ofensius, vexatoris i d’incitació a l’odi i la violència contra el col·lectiu de catalans, fet que incorre en un delicte tipificat a l’article 510 del codi penal, a més de vulnerar els articles 10 i 14 de la Constitució Espanyola que protegeixen  la dignitat de les persones com a garantia de la pau social i vetllen per la igualtat davant la llei de qualsevol ciutadà perquè no sigui discriminat per raó de la seva opinió o circumstància personal o social. Alguns tuits fins i tot contenen amenaces de mort.

Redacció
Redacció 27/04/2015

Greus insults i fins i tot amenaces de mort

 
A la denúncia, els advocats de Drets hi han adjuntat un document que recull les captures de pantalla dels tuits denunciats, entre els quals es troben afirmacions com ara “Ojalá tener una ballesta para matar a esos putos catalanes”, “Ojalá ser niño de 13 años y matar catalanes sin preocupaciones penales y legales”, o bé “Putos catalanes a ver si se matan entre ellos y dejan de tocar los cojones con la independència”.

Alguns dels autors de les piulades són els mateixos que ja van ser denunciats arran de l’accident aeri dels Alps

Alguns dels autors ja van ser denunciats per Drets els passat mes de març per haver publicat tuits catalanòfobs arran de l’incident aeri dels Alps. Per Drets, la reincidència encara fa més urgent que els aparells de l’Estat actuïn amb contundència, esbrinant la identitat d’aquests usuaris i practicant detencions perquè la catalanofòbia no torni a quedar impune.

Drets ja va presentar una primera denúncia el passat  mes d’octubre contra un centenar de tuits catalanòfobs i la Fiscalia va resoldre que hi veia delicte i els va transmetre a les diferents Fiscalies provincials perquè iniciessin les diligències pertinents. El passat 26 de març, dos dies després de l’accident aeri de Germanwings, Drets va presentar una altra denúncia contra 38 autors de tuïts d’odi contra els catalans. La d’avui és la tercera denúncia que presenta Drets per posar fi a la impunitat de la catalanofòbia a la xarxa.
 
Associació Drets
 
L’associació sense ànim de lucre Drets agrupa professionals del món del dret que han decidit passar a l’acció davant de la catalanofòbia expressada des de diversos  mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d’opinió amb seu a Madrid, i que vulnera els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i les institucions catalanes.