Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Denúncia interposada per impedir votar a 150 mil catalans a l’estranger

Molts catalans han denunciat les traves i dificultats amb les quals s'estan trobant per poder votar en aquestes eleccions. Per això, membres de Catalunya Diu Prou han presentat denúncia al jutjat de guàrdia contra aquestes dificultats. Una gran part d’aquests catalans no podran exercir el seu dret a votar en unes eleccions tan importants per al nostre país com seran les del 25-N, quelcom que és encara més sospitós perquè segons totes les enquestes el vot d’aquests catalans de l’exterior és d’una forma majoritària sobiranista.

Redacció
Redacció 24/11/2012

Un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l'estranger no podran votar en les eleccions catalanes del 25N, segons dades de la FIEC, i només 16.271 electors amb dret a vot han pogut superar el primer tràmit de l'anomenat 'vot pregat' (més conegut com a “voto rogado”).Els països on s’han detectat més problemes per a exercir el dret a vot són els E.U.A, Canadà, Austràlia, Canadà, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile.

Per això, Catalunya diu prou juntament amb la plataforma Catalans al món, s'assessora a aquells afectats per presentar denúncies.

Relacionats