Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Demolidor David Fernàndez fent memòria política sobre ICV

En un col·loqui amb Emmanuel Rodríguez sobre perquè va fracassar la democràcia a Espanya, penjat a You Tube el passat dos de juny, el diputat de la CUP David Fernàndez respon a un assistent a l’acte el perquè la CUP de Barcelona no va concórrer a les eleccions municipals amb BComú. La resposta de David Fernàndez és clara i contundent: “El problema fonamental que ha tingut la CUP de Barcelona en el procés de confluència a BComú es diu ICV” . Fernàndez assegura (escoltar a partit del minut 1:35:30 del vídeo) que els ecosocialistes són còmplices del capitalisme metropolità dels últims 30 anys, que l’ordre de Can Vies la dóna ICV, que els Joc Olímpics i les corrupteles del Fòrum de les Cultures són d’ICV, de la mateixa manera que ho és l’especulació financera a aquest país. El diputat de la CUP argumenta que recordar quests fets no és cultura del retret sinó memòria política.
 

Redacció
Redacció 09/06/2015

Les primeres retallades a aquest país són del Tripartit

El diputat de la CUP argumenta que la CUP i ICV són cultures polítiques alternatives i que canviar cultures polítiques en sis mesos és complicat. En aquest sentit recorda que els primers en retallar un 5% la funció pública va ser el Tripartit, on ICV era soci de govern, i que CiU té a les esquenes tres persones cegues per bales goma i ICV en té 4 i encara no ha demanat perdó. També recorda que durant els 20 anys que ha fet d’activista de barri ha coincidit molt poc amb ICV.

El primer esquema rupturista amb bases fermes que trenca l’estatus quo és el procés independentista

Pel que fa a les diferències amb BComú sobre la qüestió nacional, Fernàndez afirma que no hi ha cap societat que mobilitzi el 20% de població de forma permanent i tant tranversal que és molt en termes democràtics, i això no és per TV3. “Regalar el catalanisme polític al nacionalisme conservador és el major regal que ells volen. És regalar un país a les seves oligarquies”, destaca Fernàndez que recorda que hi ha un catalanisme popular i obrer que ve del republicanisme i el laïcisme.

Trias, Colau i Fernàndez van votar el mateix: sí-sí

Fernàndez també insisteix que la CUP no entrarà al govern de Bcomú, perquè hi ha un xoc de temporalitats, “no sé si estem preparats, potser anem massa ràpid en al fases de reconstrucció, nosaltres som més zapatistes”. Per altra banda ha estès la mà per treballar des de “la trinxera” des del respecte mutu. Per altra banda ha recordat  que prohibir urnes li sembla molt greu i que va trobar a faltar molts companys el 9-N, i que al final Trias, Colau i Fernàndez van votar el mateix encara que a alguns els provoqui “urticària”, i per això reclama més complexitat i serenitat a l’hora de fer anàlisi política.