Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Demòcrates de Catalunya incrementa la pressió per articular un “front comú”

Els democratacristians s’ha posicionat a favor que ERC i CDC es presentin de manera conjunta en una sola llista a les properes eleccions al Congrés, si es que finalment els comicis es repeteixen. Ara que cada vegada tot apunta més a la repetició del 20D, CDC endega altre cop tota la maquinària de pressió cap a ERC.

 

Redacció
Redacció 18/04/2016

Castellà fa costat a Convergència en la pressió a ERC

Demòcrates de Catalunya, a través d’Antoni Castellà, s’ha posicionat avui a favor de la llista unitària. Aquesta és una decisió que no ha sorprès a ningú, degut a la tradicional proximitat d’aquesta formació a CDC. Castellà però ha demanat articular un “front comú”, ja que la ciutadania demana “unitat d’acció política”, i defensa que això només es pot aconseguir des d’una candidatura conjunta. Avui, en canvi, vèiem com Quim Arrufat intentava posar en dubtes les intencions de la formació que lidera Homs a Madrid, assegurant que sabia del cert que el líder convergent havia lligat un pacte amb Pedro Sánchez per la investidura, a canvi de més diners per a Catalunya, malgrat que no ha citat cap font que validi la tesi.

Un avenç insuficient

D’altra banda, Castellà ha volgut agrair “l’avenç” d’En Comú Podem a l’hora de mullar-se i defensar una pregunta per al referèndum, tot i que ha dit que tal i com es planteja aquest referèndum, la pregunta “aturaria el procés”. De fet, el directe!cat també explicava aquest matí que les dues formulacions que ha plantejat ECP de pregunta, impliquen necessàriament el permís i el concert de l’Estat espanyol, a més de fer imprescindible una reforma constitucional que hauria d’avalar tot això. El republicà Joan Tardà ha estat una mica més pràctic i expeditiu unes hores abans qualificant de “ridícul” debatre sobre la pregunta del referèndum que proposa En Comú Podem quan PP i PSOE no l'autoritzaran. Tardà tampoc s’ha volgut mullar explícitament sobre la postura d’ERC en el tema de la llista unitària o no fins que les eleccions no es convoquin formalment.