Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Democràcia Catalana se suma a l’acord ERC-RCat per Barcelona amb Laporta de número dos i Anna Arqué de cinc

La incorporació de l’exlíder de Solidaritat i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, a la candidatura unitària liderada pel republicà Jordi Portabella per a les municipals a l’Ajuntament de Barcelona ja és una realitat. Aquest dimecres a la tarda les formacions que formaran part d’aquesta candidatura -ERC, RCat i Democràcia Catalana- han confirmat que, tal i com s’especulava, Joan Laporta ocuparà el número dos de la llista formant tàndem amb Jordi Portabella, mentre que Anna Arqué, coneguda per la seva implicació en les consultes sobre la independència, serà el número cinc. També han avançat que la candidatura tindrà una marca electoral pròpia, encara per concretar, que servirà com a paraigües de les diferents sigles que aglutina.

Redacció
Redacció 16/03/2011

Laporta també ha defensat que treballaran per aconseguir una majoria electoral el 22 de maig, però si tenen força per pactar ja ha avançat que donaran suport a la llista més votada, encara que sigui la de Jordi Hereu. Portabella també ha avançat que els vots que reculli la coalició independentista computaran per a ERC als organismes supramunicipals, com la Diputació de Barcelona.

Decidits els set primers llocs de la llista
Jordi Portabella també ha revelat els set primers llocs de la llista electoral, que encapçalarà ell. En segon lloc hi haurà el líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, i de número tres la republicana Ester Capella. El quart de la llista serà el reagrupat Ignasi Planas, en la cinquena posició hi haurà Anna Arqué, del partit de Laporta, i la seguiran els republicans Xavier Florensa i Ricard Martínez de números sis i set. Portabella també ha anunciat que no han tancat la porta a fitxar ‘personalitats significades del món social’, però aquestes incorporacions ocuparien posicions a partir del vuitè lloc de la llista.

3 eixos bàsics per Barcelona
Tot i que el programa electoral encara s’ha de pactar, Jordi Portabella ha avançat que constarà de 3 eixos: mesures contra la crisi econòmica, convertir Barcelona en la capital de Catalunya, que actuï com a capital d’Estat, i per últim, articular polítiques per tal que la ciutat sigui ‘sensible’ als problemes de la gent, amatent a les polítiques socials. A més ha assegurat que l’acord amb Laporta, que només es circumscriu a Barcelona, neix amb la voluntat que sigui de llarg recorregut, ‘tot el contrari d’un acord efímer o puntual’.

Laporta s’avé a respectar la llista més votada
El líder d’ERC i cap de llista d’ERC-RCat-DCat, Jordi Portabella, va deixar la porta oberta dies enrere a pactar tant amb Jordi Hereu com amb Xavier Trias després de les eleccions del 22 de maig. El republicà avançava llavors que competiran per aconseguir una majoria a Barcelona, però també reconeixia que, de ser claus per la governabilitat de la capital, donaran suport a la llista més votada, un posicionament que ha tingut el vistiplau de l’expresident blaugrana. ‘La nostra coalició donarà suport a la llista més votada pels barcelonins’, ha assegurat Laporta.

Relacionats