Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

‘Democràcia a sang freda’

Títol: ‘Democràcia a sang freda‘ Autor: David Madí Editorial: Mina Col·lecció: L’Arquer, 3 Pàgines: 392 Any d’edició: 2007 RESSENYA Democràcia a sang freda, escrita com un dietari de campanya amb […]

Redacció
Redacció 17/12/2007

Títol: ‘Democràcia a sang freda
Autor: David Madí
Editorial: Mina
Col·lecció: L’Arquer, 3
Pàgines: 392
Any d’edició: 2007


RESSENYA

Democràcia a sang freda, escrita com un dietari de campanya amb un ritme trepidant, no deixa indiferent ningú. És el llibre més polèmic de l’any i el més esperat de la temporada. El seu autor, David Madí, explica com Convergencia i Unió i Artur Mas van guanyar les eleccions del 2003 contra tot pronòstic, com es va orquestrar la campanya electoral més polèmica de la història recent i quina és la seva visió de la Catalunya actual. Aquest llibre va més enllà de narrar les estratègies d’una coalició o enlairar un líder, ja que mostra les interioritats de la política catalana: polítics i cortesans surten a escena com si es tractés d’una aixecada inesperada de teló. La tramoia política queda al descobert. Una obra, doncs, que es pot llegir com un dietari, un reportatge, una confessió en veu alta, un assaig, una acusació o un exercici de democràcia a sang freda. Amics i adversaris descobriran per què alguns fets polítics no van ser senzilles anècdotes. Un llibre que combina l’acció, l’emoció i la reflexió amb un estil atípic per a un polític en actiu.

Nascut a Barcelona el 19 de febrer del 1971, militant de CDC des de l’any 1993. Ha estat membre de l’Àrea d’Acció Sectorial i de la Secretaria d’Organització del partit. Des del 1994 va ser cap de Gabinet d’Estudis del Departament d’Interior fins a l’any 1996, any en què va ser nomenat cap de Gabinet del Conseller d’Economia fins a l’any 1999. A partir d’aquest any va ser director de l’Oficina del Portaveu fins al 2001. Durant els dos anys següents va ser secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat. L’any 2003 va exercir de sotsdirector de campanya a les eleccions municipals del 2003, a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2003 i a les eleccions al Congrés dels Diputats el 2004. L’any 2006 va exercir de director de la campanya del Referèndum per a la Reforma de l’Estatut de Catalunya i de director de la campanya de les Eleccions al Parlament de Catalunya.


Compra’l a Llibres.cat