Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Demanen a Convergència Aranesa que expliqui com va finançar la darrera campanya a les eleccions al Conselh Generau

El PSC ha demanat a Convergència Democràtica Aranesa (CDA-PNA) que presenti les despeses que va tenir durant la campanya per les passades eleccions al Conselh Generau d’Aran. L’informe presentat aquest dimecres a la Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament constata que la formació nacionalista aranesa, malgrat les gestions de la Sindicatura no ha presentat la comptabilitat electoral, vulnerant les disposicions de la Llei orgànica del règim electoral general. Aquest fet suposaria que CDA no tingui dret a percebre la subvenció per finançar la seva campanya electoral.

Redacció
Redacció 24/10/2008

Segons fonts del PSC, del mateix informe és desprèn que les formacions polítiques que han aportat la comptabilitat electoral (UA-PM-PSC i el Partit Renovador Arties-Garòs) i que han justificat les despeses documentalment ‘no han superat el límit total de despeses electorals’.

Davant aquest fet, el diputat socialista i portaveu del PSC en la Comissió, Jordi Terrades, ha afirmat que ‘el problema no és si CDA rep o no subvenció per les seves despeses electorals, el problema és el no compliment, la vulneració de la Llei electoral que pot implicar haver-se saltat, haver infringit la LOREG en quant als topalls màxims de despesa electoral’. ‘Entenem que aquesta és una raó de no haver presentat la comptabilitat electoral’, ha afegit el diputat.

Segons Terrades, Convergència Democràtica Aranesa ‘va jugar amb avantatge’. ‘El que és cert és que de campanya electoral en van fer, seria interessant saber d’on surten els recursos per fer-la’, ha dit el diputat socialista, qui també ha llençat la pregunta de si el Tribunal de Comptes sancionarà aquesta actuació. Terrades creu que CDA, un partit que ha governat la Val d’Aran, ‘dóna un mal exemple’ ja que ‘no tant sols s’ha de predicar si no que s’ha d’actuar amb transparència per donar exemple’.