Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Demanen 10 anys de presó per un capellà que va introduir droga a la Model

La Fiscalia Superior de Catalunya demana deu anys de presó i multa de 2.300 euros per Andreu O.T., un capellà que treballava en el centre penitenciari d’Homes de Barcelona, conegut com la Model, i que el 2 de març de l’any 2005 va introduir droga a la presó. L’acusació pública considera que el capellà actuava d’acord amb un altre intern, Benjamin C.C., per a qui demana la mateixa pena de deu anys de presó i multa de 2.300 euros per un delicte contra la salut pública.

La Fiscalia destaca que el capellà aprofitava que podia passar paquets dins de la presó sense passar els controls de seguretat corresponents, per introduir heroïna i haixix, i donar-li a l’altre processat a la capella.

Redacció
Redacció 29/10/2008

L’escrit fiscal indica que el capellà actuava d’acord amb l’altre intern per entrar droga en el centre. Per això, el 2 de març del 2005 va contactar amb una persona a la sortida de l’estació de metro d’Entença, que li va donar un porta CD i una tovallola rosa. El capellà ho va agafar i va introduir-ho dins de la presó aprofitant que no passava cap control per les funcions que hi feia dins del centre.

Un cop dins va cridar a Benjamin a la capella on li va donar el porta CD així com la tovallola que havia de servir com a senyal perquè l’intern a qui anava dirigida la droga s’aproximés a aquest pres. Tot i això, els funcionaris de la presó van escorcollar a Benjamin quan va sortir de la capella i van trobar en el porta CD trossos d’haixix així com un sobre amb pols blanc que va resultar ser heroïna.

En concret dins del porta CD hi havia 50,8 grams d’haixix en barres i uns 8 grams d’heroïna. La Fiscalia recorda que el gram de haixix val 5 euros en el mercat negre i el de heroïna 70 euros. Ara l’Audiència de Barcelona ha d’assenyalar el judici contra els acusats que s’enfronten a deu anys de presó.