Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Representants dels estudiants entreguen al Parlament un escrit en defensa del català a la universitat

|

- Publicitat -

Els rectors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya ‘intenten fer creure’ que la normalització lingüística a l’ensenyament universitari és ‘incompatible amb la qualitat’, segons el sindicat Estudiants en Acció (EA). Els representants dels sindicats estudiantils denuncien que no es respecti l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya que demana als professors de les facultats a tenir el nivell C de català.

Els delegats estudiantils han acudit aquest dijous al Parlament per protestar contra la petició de Ciutadans de retirar aquest acord del Consell i per demanar als diputats que defensin ‘els drets dels estudiants catalans’ a les universitats mitjançant ‘la promulgació d’un decret’.

Publicitat

Jordi Domènech ha explicat que han entregat als diputats un document on es demanen per escrit ‘les dues peticions’. El president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i el cap de l’oposició, Artur Mas, han recollit en mà el document.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut