Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Representants dels estudiants entreguen al Parlament un escrit en defensa del català a la universitat

La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, ‘fa temps que no es passa per les aules’ si afirma que la imatge d’un estudiant d’intercanvi que ‘aixeca la mà’ per demanar que la classe es faci en castellà ‘és falsa’.

Així ho ha explicat un dels portaveus d’Estudiants en Acció, Jordi Domènech, que a més ha assenyalat que ‘acostumen a ser estudiants d’intercanvi de l’estat espanyol’ els qui més ho demanen. Per ‘defensar el català’ a les universitats representants d’Estudiants en Acció, juntament amb la Plataforma Universitària pel Català (PUC) i la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), han entregat aquest dijous un escrit als diputats.

Redacció
Redacció 23/10/2008

Els rectors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya ‘intenten fer creure’ que la normalització lingüística a l’ensenyament universitari és ‘incompatible amb la qualitat’, segons el sindicat Estudiants en Acció (EA). Els representants dels sindicats estudiantils denuncien que no es respecti l’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya que demana als professors de les facultats a tenir el nivell C de català.

Els delegats estudiantils han acudit aquest dijous al Parlament per protestar contra la petició de Ciutadans de retirar aquest acord del Consell i per demanar als diputats que defensin ‘els drets dels estudiants catalans’ a les universitats mitjançant ‘la promulgació d’un decret’.

Jordi Domènech ha explicat que han entregat als diputats un document on es demanen per escrit ‘les dues peticions’. El president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i el cap de l’oposició, Artur Mas, han recollit en mà el document.