Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Debat electoral a RAC1: els quatre grans moments

Tercer debat entre candidats a l’alcaldia de Barcelona, sense la presència de CUP i C's aquest cop. A mesura que avança la campanya, els discursos i els enfrontaments entre alcaldables cada vegada es repeteix més, i encara queda el d’aquesta nit a TV3. Tanmateix, el debat d’aquest matí a RAC1, conduït per Jordi Basté, ha tingut quatre grans moments que ara repassem: 

Redacció
Redacció 15/05/2015

1. Xoc Collboni-Trias: els dos candidats s’han enganxat per discutir en quines condicions van deixar l’alcaldia els socialistes. Collboni ha dit que “el ministre Montoro va dir el 2011 o el 2012 que Barcelona estava sanejada”, i Trias li ha contestat: “Vaia quin altre, ja hi som tots!”. El convergent ha afirmat que “vaig rebre un ajuntament intervingut per la Generalitat”, i Collboni no li ha contestat.

2. Bosch defensa Trias dels atacs de PSC i PP: la sintonia entre els candidats republicà i convergent cada vegada és més evident, i en el debat de RAC1, Alfred Bosch ha rebatut Collboni i Fernández Díaz, que atacaven Trias. En concret, el cap de llista d’ERC li ha recordat al socialista que van ser ells qui van pactar amb el PP una reforma constitucional per “posar per davant el pagament del deute a les mesures socials”. I al popular, li ha etzibat que ara el critica molt, “però ho ha pactat tot” amb el govern convergent.

3. Bosch-Collboni: al final del debat, Bosch ha desmuntat els arguments de Collboni quan li ha preguntat: “Vostè es va aprendre a l’escola què són les cocapitals del món?”, i ha reblat: “Això de la cocapital no ho entén ningú”. El socialista li ha respòs que no és que no s’entengui, sinó que Bosch no hi està d’acord, però ha evitat tornar a donar suport explícit a la proposta de cocapitalitat de Barcelona en el si d’Espanya.

4. Fernández Díaz-Colau: per enèsima vegada, el candidat del PP ha pogut erosionar Ada Colau acusant-la de, com a representant també d’ICV, estar governant amb CiU, PSC i ERC al consell comarcal del Barcelonès i al govern de l’àrea metropolitana de Barcelona. La candidata de Barcelona en Comú ha hagut de perdre molt temps de nou per justificar-se i dir que “Iniciativa dóna suport a una candidatura encapçalada per la ciutadania”. En lloc de reconèixer que qui lidera la candidatura és ella mateixa, ha parlat de “la ciutadania” com a concepte abstracte.