Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Debacle en la participació a les primàries de Podemos

Albano Dante Fachin serà el candidat de Podemos a la presidència de la Generalitat després d’unes primàries molt descafeïnades. Només 2.448 persones hi han votat, molt lluny de la xifra de participants en les primàries a la secretaria general del partit a Catalunya, 6.511. Es tracta d’un 62% menys, només quatre mesos després de la votació que va dur Gemma Ubasart a liderar la formació al Principat. A més, Dante Fachin 'només' ha guanyat amb 1.500 vots, el 64% dels votants, tot i ser l'escollit dels de dalt. 

Redacció
Redacció 12/06/2015

Falsa democràcia

El ‘soufflé’ Podemos ha baixat dràsticament tot i l’efecte Colau, ja que els militants de la formació fa uns quatre mesos eren uns 40.000, però ni 2.500 persones han participat activament del procés participatiu. Una de les raons per l’altíssima abstenció pot ser la falsa democràcia del partit, ja que sobre el paper, es tracta d’una formació on l’assemblea ho escull tot. A la pràctica, però, en totes les votacions hi ha molts candidats que aspiren a una posició però només un recomanat per la direcció.

Abans que Dante Fachin, Ubasart i Bertomeu també van gaudir del beneplàcit de la cúpula

És el cas d’Albano Dante Fachin en aquest cas, recomanat per Ubasart i el secretari general del partit a Barcelona, Marc Bertomeu. També, però també va passar amb la pròpia Ubasart, escollida de Pablo Iglesias, i Bertomeu, que va comptar amb el suport d’ella, de Monedero i d’Errejón.