Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

De Juana serà extraditat a l’Estat espanyol per ordre judicial

El jutge nord-irlandès que presideix el procés d’extradició a Espanya de De Juana considera que l’enaltiment del terrorisme que li imputa l’Audiència Nacional és un delicte extradible. Per aquest motiu, s’obre la via per enviar l’excap del ‘comando Madrid’ a les autoritats espanyoles, en el cas que no prosperin les al·legacions que presentarà la defensa.

Redacció
Redacció 10/03/2009

A l’audiència convocada al complex policial de Laganside, a Belfast, Tom Burgess ha emparat la posició de la justícia espanyola que considera que la frase ‘Aurrera bolie’ (‘endavant la pilota’) llegida suposadament en nom de De Juana a l’homenatge del 2 d’agost passat a Sant Sebastià a la seva sortida de presó presenta indicis suficients per posar-lo a disposició de les autoritats espanyoles.

Tot i això, la decisió dóna pas a una nova fase en què la defensa podrà presentar davant del mateix tribunal i el mateix jutge les al·legacions amb les quals aspira a impedir l’extradició, i que segons ha avançat avui l’advocat que ha representat De Juana, Eduard Sitzgerald, se centraran les bases de prejudici per opinió política, drets humans i abús de procés.

Amb aquestes bases, l’equip legal de l’expres d’ETA espera tramitar la imputació des d’Irlanda del Nord, on resideix des de l’estiu i on aspira a quedar-se en la nova vida que ha iniciat a la província de l’Ulster, segons ha confirmat Sitzgerald.