Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

De Juana queda en llibertat sota una fiança de 5.000 lliures

El jutge de Belfast Tom Burgess ha deixat Iñaki de Juana Chaos en llibertat sota una fiança de 5.000 lliures esterlines (aproximadament 5.900 euros), segons informa EITB. Burgess ha pres aquesta decisió a l’espera d’aclarir diversos aspectes de l’ordre de crida i cerca dictada per les autoritats judicials espanyoles. Per la seva banda, el diari ‘Gara’ concreta que el jutge també ha establert algunes mesures cautelars, com que l’expres basc haurà d’estar-se al seu domicili de les vuit del vespre a les set del matí, que no podrà sortir del nord d’Irlanda i que sempre haurà d’estar localitzable per la policia.

Cal recordar que De Juana s’ha entregat aquest dilluns a un Tribunal de Belfast després de l’ordre de crida i cerca decretada per l’Audiència Nacional espanyola per una carta que, suposadament, hauria escrit en sortir de la presó.

Redacció
Redacció 18/11/2008

El jutge de Belfast ha expressat també la seva voluntat de conèixer el Codi Penal espanyol, de manera que n’ha de rebre una traducció abans del 28 de novembre, segons recull EITB. La pròxima audiència està prevista per a aquest mateix dia 28.