Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

David Fernández: “Són uns cafres i uns ignorants. Qui necessita un pla d’immersió democràtica i educativa és Wert”

El ministeri demana via contenciós administratiu al TSJC que s’ampliï el termini de preinscripció escolar per avisar a les famílies que poden triar l’escolarització en castellà. El ministeri porta mesos intentant buscar la manera de crear una línia d’escolarització en castellà que perjudicaria l’alumnat castellanoparlant.

Redacció
Redacció 06/05/2015

Una nova agressió al model d’immersió

El ministeri d’Educació pretén, a cop de jutge i per la via ràpida per enèsima vegada, colar l’escolarització en castellà a través ara del model de preinscripcions escolars a l’alumnat que va de primer de primària fins a quart d’ESO. Alícia Sánchez-Camacho ha defensat aquest contenciós davant el president Mas en la sessió de control al Parlament, en nom d’un pretès bilingüisme. Ciudadanos, per la seva banda, han dit que si arriben al govern de la Generalitat suprimiran el model d’immersió per col·locar-hi un sistema on hi hagi un 40% de classes en castellà, un 40% en català, i un 20% en anglès.

Rigau s’hi nega

La consellera d’Educació, Irene Rigau, ha convocat de forma extraordinària la taula de partits en defensa de la immersió lingüística i ha fet un pronunciament clar contra aquest nou atac. La consellera d’Educació ha dit que recorreran el contenciós als tribunals i que aquesta mesura respon a “interessos purament partidistes”. Com hem dit abans, s’acosten eleccions municipals, i el PP s’hi juga moltes alcaldies importants, com també comunitats autònomes del regne d’Espanya, i aquest és el seu discurs cohesionador per guanyar vots. Rigau ha defensat que “Imposar que el tractament del castellà i el català a les aules sigui idèntic i, de retruc, que desaparegui la llengua catalana”.

CiU, ERC, PSC, ICV i CUP contra la decisió del ministeri

Per dignitat lingüística, avui tots els partits que haurien d’anar plegats a l’hora de defensar els interessos nacionals de Catalunya, entre els quals s’hi inclouen els lingüístics també, han coincidit a donar suport al govern català davant dels atacs al model educatiu d’èxit català. El més punyent ha estat David Fernández (CUP), que ha valorat així la decisió del ministeri espanyol: “Són uns cafres i uns ignorants. Qui necessita un pla d'immersió democràtica i educativa és Wert”. Oriol Junqueras, en sessió parlamentària ha dit que “al finalitzar l’escolarització, un nen català surt parlant el triple de llengües que qualsevol president del govern espanyol. I n’hi que advoquem perquè sigui el quàdruple”. El president Mas també ha respost a les acusacions del PP de Camacho dient que “el PP prova de canviar Catalunya i, com que no se’n surt, ho intenta fer via tribunals”.