Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

David Fernàndez: “El 27-S o obrim un nou cicle polític, o ens espera una llarga decadència”

David Fernàndez ha cridat CiU i ERC a recuperar la tradició cooperativa i a treballar més que mai amb lideratges compartits, perquè “el 27-S el país s’ho juga tot: o obrim un nou cicle polític, o ens espera una llarga decadència”. És per això que ha mostrat voluntat a buscar un full de ruta unitari per plasmar els punts de trobada dels tres partits sobiranistes. En aquest sentit, ha dit que les properes setmanes la CUP donarà resposta a la proposta de convergents i republicans, tot i renyar-los perquè sempre els truquen per negociar “a misses dites”. 

Redacció
Redacció 01/06/2015

La CUP no entrarà al govern d'Ada Colau

Sobre els rumors que circulen des de la setmana passada, que apunten a una coalició electoral pel setembre entre cupaires i sectors de Podem o Barcelona en Comú, David Fernàndez no ha descartat res, però ha posat condicions clares: “Han de ser eleccions plebiscitàries i constituents per anar cap a la independència”. Un posicionament que allunya una aliança de l’esquerra alternativa, si és que Colau i Podem no fan cap gest nítid cap a la plena sobirania. De fet, el mediàtic diputat cupaire ha descartat de moment que la seva formació entri al govern d’Ada Colau, així que la futura alcaldessa està contra les cordes si vol estabilitat. 

“No es pot confondre constantment procés i partit”

Fernàndez ha descartat que el procés estigui afeblit, perquè els independentistes han guanyat 300.000 vots en les municipals respecte a fa 4 anys i ha deixat anar que ERC i CUP han sumat més vots que CiU, de qui ha criticat: “No es pot confondre constantment procés i partit”. La cara visible de la CUP, doncs, ha donat optimisme als independentistes, en contraposició a alguns opinadors i al diari La Vanguardia, que volen intentar imposar el desànim per interessos ben llunyans als de Fernàndez.