Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

David Fernández diu a Madrid que estan disposats a rebentar el procés

La discreció de la CUP sobre les negociacions de les forces independentistes que tan clama sembla que no inclou Madrid. L’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, ha deixat clar que en un acte a la capital espanyola que la CUP no vol estar al Govern i que no investirà Mas. Segons publica el diari digital 'Público', l’exdiputat també va revelar aquest dimarts als assistents a la setmana cultural de l’Ateneu Republicà, les línies vermelles estàtiques que la CUP hauria marcat a Junts Pel Sí per permetre formar govern.Fernàndez també assenyala que la independència pot ser una “altra gàbia”. 

Redacció
Redacció 14/10/2015

Les línies vermelles de la CUP posades “per no cedir”

Segons el digital, Fernàndez va explicar que el mínim que la CUP “exigeix” és un full de ruta per a la ruptura democràtica, iniciar un procés constituent des de baix i elaborar un pla de xoc contra l’emergència social. La CUP “No vol la independència d’altra manera”, aclareix el mitjà que recull les paraules textuals de Fernàndez en resposta a un dels assistents que li va criticar el fet d’anar de la mà de Mas: “No volem estar a Govern i no investirem Mas”.  Segons el periodista que fa la crònica, Fernàndez va reconèixer que això “És una contradicció a la que hem de trobar resposta”, i va afegir que “entre no fer descarrilar el procés i no investir Mas hi ha moltes opcions”.

L’independentisme a Catalunya sempre ha estat d’esquerres

Fernàndez va explicar a l’audiència que la majoria independentista no és obra de CiU, sinó que és de base , però que mai se li ha fet cas, i va situar l’inic del procés el 2006 que hauria començat amb la manifestació pels trens de rodalies a Barcelona (manifestació convocada per la PPDD i amb la participacio d'alguns partits, fet que obvia Fernàndez).

Discurs antisitema castís

Segons l’article, Fernàndez va explicar les brutals retallades socials que ha patit Catalunya en mans del govern Mas, i que era conscient que la independència pot resultar una altra “gàbia”, però que la decisió l’ha de prendre “la seva gent”. També va explicar que la situació política és excepcional a Catalunya i que és al Principat on “més trontolla el règim del 78″ i on més % de les forces reclama un canvi de model. 

Relacionats