Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Dante Fachin no serà el candidat de la confluència d’esquerres

Podemos busca un candidat independent per a concórrer a les eleccions catalanes. El número dos del partit s’ha desplaçat a Barcelona per trobar-se amb diferents persones fins trobar el candidat que ha dit que s’anunciarà “en una setmana i mitja”.

Redacció
Redacció 02/07/2015

La contradicció de Podemos

La cerca sembla que està costant, i és per això que davant la proximitat de les eleccions del 27S, Podemos porta dies portant els màxims líders a Barcelona per mirar de deixar lligada la coalició electoral i els candidats que la representaran. La formació diu que farà un procés de primàries per –reafirmar les persones triades. Se suposa que és el mateix procés de primàries el qui hauria de triar la persona candidata entre totes les que es vulguin presentar. El que està clar, és que no és voluntat de Podemos que Dante Fachin sigui el cap de llista de la confluència, malgrat ja està triat com a cap de llista de la formació. Errejón aposta, com dèiem, per un candidat independent “que multipliqui”.

La confluència

Errejón ha anat un pas més enllà del seu líder, Pablo Iglesias, i ha defensat que Podemos Catalunya pugui portar un nom de confluència sense sigles (com ha passat amb Barcelona en Comú). Iglesias havia proposat la fòrmula “Podemos” amb un guió i un nom de confluència al darrera que tapés les sigles de la resta de partits. A la formació espanyolista però, tenen molts clar que les eleccions plebiscitàries seran diferents, i és per això que segurament s’adaptaran a la tàctica que convingui per tal de mantenir opcions a guanyar. Primer caldrà resoldre l’embolic que s’ha originat amb Procés Constituent, que demana calendaritzar un referèndum i Podemos no ho veu prioritari. Per ells, és imprescindible el canvi a Espanya per a què Catalunya pugui votar.

Relacionats