Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Daniel Sirera demana al president de la Generalitat que cerqui el consens amb el PP en matèria de finançament

El president del Partit Popular de Catalunya (PPC), Daniel Sirera, ha demanat aquest diumenge que el president de la Generalitat cerqui consens amb el Partit Popular en matèria de finançament, ja que els populars governen a ‘moltes comunitats autònomes’, aspecte que resultaria beneficiós per arribar a un acord. En aquest sentit, Sirera ha dit que buscar un acord amb Convegència i Unió (CiU) ‘és perdre el temps’ i que José Montilla hauria de recolzar-se amb presidents com Francisco Camps, del País Valencià. Respecte a la situació que viu el PP, Sirera creu que ‘entra dins de la normalitat’ i que és ‘pròpia d’un partit que afronta un congrés’.

Redacció
Redacció 26/05/2008

Segons Daniel Sirera, l’Església s’hauria de ‘mantenir radicalment al marge dels debats interns dels partits polítics’. En aquest sentit, Sirera ha recordat que el president del PP el nomenaran els representants dels militants del partit.

En relació al pronunciament del Tribunal Constitucional respecte a la constitucionalitat o no de l’Estatut, Sirera ha dit que seria bo que el tribunal es pronunciés ‘el més aviat possible’ i creu que els membres del Tribunal Constitucional ‘actuaran segons criteris professionals i no segons les indicacions del govern o una altra institució’.

Daniel Sirera ha fet aquestes declaracions en el marc de l’Aplec del Caragol de Lleida.