Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Dani Alves vol que la gent li parli en català

Ja es veu que Dani Alves és gran, molt gran, dins del camp. Però ara també demostra ser una gran persona en afirmar que demana a la gent que quan es dirigeixin a ell ho facin en la llengua del país que l’acull. El brasiler reconeix que ‘no li ha costat’ adaptar-se a la vida barcelonina i revela que ja se sent ‘com un català més’.

Explica també que li agradaria tenir un professor particular de català. Acaba afirmant que s’atrevirà a parlar català més endavant.

Redacció
Redacció 07/11/2008

Tot això ho hem descobert en una interessant entrevista al diari ‘Sport‘,on el lateral del FC Barcelona, Dani Alves, ens explica que ‘no li ha costat’ adaptar-se a la vida barcelonina i revela que ja se sent ‘com un català més’. Però encara vol anar més enllà i l’ex del Sevilla reconeix que demana a la gent que li parli en català i anuncia que ‘pràcticament’ ja l’entén. També afirma que més endavant s’animarà a parlar-lo. De moment, admet que encara no té un professor particular de català per la complexitat de la seva vida professional que el porta a viatjar sovint i que li dificulta mantenir un horari. Això sí, reconeix que fa pràctiques per la seva banda ja que ‘sempre que pot’ mira les notícies en català i, fins i tot, s’atreveix a llegir algun diari en la nostra llengua.

Sense dubte això és un exemple a seguir per molta immigració sud-americana a Catalunya que de ben segur segueix el Barça i coneix en Dani Alves. Ell mateix afirma: ‘La meva obligació és adaptar-me a la cultura del lloc en el qual visc’.