Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

COCARMI considera ‘imprescindible’ posar tots els mitjans per desplegar la Llei de la dependència

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) considera ‘imprescindible’ que la Generalitat de Catalunya i el govern central posin tots els mitjans al servei del desplegament de la Llei de la dependència.

Consideren que és ‘inadmissible’ que una precària previsió econòmica impedeixi la implantació de mesures que han de contribuir ‘al benestar i a la igualtat d’oportunitats’ dels ciutadans. En aquesta línia, també demanen revisar l’instrument de valoració del grau de dependència per a les persones amb discapacitat, i asseguren que no ofereix la necessària precisió per a l’assignació dels suports.

Redacció
Redacció 24/10/2008

Discapacitats catalans porten setmanes reclamant davant del Síndic de Greuges i als jutjats el compliment de la llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència i han advertit al Govern que el seu desplegament ‘no es pot aturar’.

El vocal del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Josep Maria Ballesteros, ha afegit que al final la llei està resultant ser una norma que només ajuda els ‘pobres de solemnitat’ i, tot i que ha reconegut que els objectius són ‘molt lloables’, al final no s’estan complint en la seva totalitat.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, és una associació catalana, creada amb la finalitat de defensar els drets de les persones amb discapacitat. Es declara constituïda sense ànim de lucre i amb la voluntat de participar de ple en la vida social del país. El COCARMI,