Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Cunillera, contra Lleida i contra Catalunya

Teresa Cunillera, diputada per Lleida al Parlament espanyol pel PSC-PSOE, comença a ser una habitual en aquesta secció. En aquestes dos anteriors punts de mira (1 i 2) deixava clar […]

Redacció 19/06/2007

Teresa Cunillera, diputada per Lleida al Parlament espanyol pel PSC-PSOE, comença a ser una habitual en aquesta secció. En aquestes dos anteriors punts de mira (1 i 2) deixava clar ella treballa pels interessos d’Espanya i no pels de Catalunya i el seu Govern. Però aquesta passada setamana encara ho va deixar més clar.

La Comissió de Justícia del Congrés debatia, a proposta d’Esquerra i CiU, la creació de prop d’una desena de nous jutjats a la demarcació de Lleida per evitar que els ciutadans d’algunes comarques, sobretot del Pirineu, hagin de fer desenes de quilòmetres per poder tenir assistència judicial. Entre les localitats que optaven a la creació de noves dependències judicials s’hi trobaven Tremp i Tàrrega, d’alcaldes socialistes i que han demanat públicament nous jutjats per a les seves ciutats. Alguns d’aquests van mostrar el seu malestar en veure el seu partit hi votava en contra i vetava aquesta petició. A més va sorprendre que fos la diputada del PSC-PSOE per Lleida, Teresa Cunillera, qui liderés l’oposició a la proposta d’Esquerra i CiU al·legant que ‘oferia una esmena en què el Govern espanyol es comprometia a agilitzar la reforma de la llei de demarcació i planta i que la creació de nous jutjats és competència de la Generalitat’. El que Cunillera amagava és que, en última instància i tot i el nou Estatut, encara dependrà de l’aparell judicial l’autorització de nous jutjats, tal i com demanava Esquerra. A més, la diputada nascuda a Bell·lloca d’Urgell però resident a Madrid de fa 20 anys, va voler amagar que les iniciatives d’Esquerra Republicana deixaven ben clar el respecte de les competències de la Generalitat.