Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Cuní rebenta el seu debat del segle

8TV no va ser capaç de posar ni un trist rètol indicant que el debat Junqueras-Margallo no era en directe. Fins a tres vegades el ministre Margallo va brandar la resposta manipulada de Juncker sobre les conseqüències d’una DUI en el cara a cara amb Junqueras, però hores abans havia esclatat la noticià de la manipulació del document, i el mateix president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, l’havia desmentit. Un fet prou important com perquè Josep Cuní hagués fet notar a la audiència de forma clara que el programa havia estat enregistrat, només calia afegir un rètol informant que el debat no era en directe.

Redacció
Redacció 24/09/2015

Indignació a la xarxa

Cuní va arrencar el programa assegurant que el debat “tenia una sola finalitat: l’interès informatiu fruit del criteri periodístic, element imprescindible per potenciar una societat democràtica que entén que sense informació no hi pot haver opinió”, sens dubte, indicar que el programa era gravat hagués ajudat a la finalitat que esgrimia Cuní.  Molts comentaris a la xarxa mostraven indignació per no haver explicitat que el programa era gravat i posaven en dubte la credibilitat del periodista.

Junqueras va ensumar el frau

El president d’ERC i candidat de Junts Pel Sí va mostrar gran intuïció i coneixement del funcionament del Parlament Europeu en fer notar a l’audiència que el document que brandava Margallo estava redactat des del marc mental d’un castellà parlant perquè utilitzava el terme parlament autonòmic, aliè al marc mental d’un anglòfon, francòfon o alemany parlant que hagués utilitzat el terme parlament regional. Sens dubte un punt a favor per Junqueras.
 

 

Relacionats