Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Cultura tindrà la proposta de reglament de la Llei del Cinema entre les properes 4 o 8 setmanes

El departament de Cultura tindrà una proposta de reglament per desenvolupar la Llei del Cinema entre les properes 4 o 8 setmanes. Així ho ha dit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en la primera compareixença a petició pròpia al Parlament. El conseller ha anunciat ‘continuïtat i ambició’ amb la gestió de l’exconseller Joan Manuel Tresserras perquè ‘la feina s’ha fet bé’. Mascarell també ha parlat d’una posició ‘clara’ del departament pel que fa al litigi de les obres d’art de la Franja. El conseller ha dit que seguiran ‘treballant per fer un pacte amb Aragó’ i que s’haurà de ‘reprendre el diàleg’ per tal de trobar una ‘solució definitiva’. Mascarell ha afirmat que les relacions ‘estan en el punt que havien d’estar’.

Redacció
Redacció 17/02/2011

El conseller ha recordat que el 19 de maig de 2006 es va fer un acord al Parlament pel manteniment de la col·lecció d’art de la Franja a Catalunya i la seva no disgregació com a col·lecció. ‘La protecció està garantida’, ha dit Mascarell, ‘perquè està inscrita en el catàleg de patrimoni català’.

‘Seguirem treballant per fer un pacte amb Aragó’, ha dit el conseller, i un cop passades les eleccions a Aragó s’haurà de ‘reprendre el diàleg’ per tal de trobar una ‘solució definitiva’. Mascarell ha afirmat que les relacions ‘estan en el punt que havien d’estar’.

Pel que fa als Papers de Salamanca, el conseller de Cultura ha assegurat que ‘estem a punt de rebre la fornada UGT’ i llavors en quedarà una última. Mascarell ha assegurat que ja s’ha demanat formalment la convocatòria de la Comissió Mixta, que té la missió d’acordar les condicions de tractament del fons que falta i que ‘ja té data’. Serà en aquesta trobada quan quedarà fixada com es tractarà l’última tongada. ‘Això ha de tornar, no té sentit que seguim reclamant que tornin aquests papers’, ha sentenciat el conseller.